SRPSKI TRIO NAPADA ČELSIJEVE TREĆEPOZIVCE: Mareska izvodi kombinovani tim, ali "plavci" su i dalje favoriti

O. M.

24. 10. 2024. u 11:30

ČELSI gostuje Panatanaikosu u drugom kolu Lige konferencija.

СРПСКИ ТРИО НАПАДА ЧЕЛСИЈЕВЕ ТРЕЋЕПОЗИВЦЕ: Мареска изводи комбиновани тим, али плавци су и даље фаворити

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na "Olimpijskom stadionu Spiros Luis" u Atini od 18.45 časova.

"Plavci" su u prvom kolu savladali Gent sa 4:2, dok je Panatinaikos odigrao 1:1 na gostovanju Borcu iz Banjaluke.

Nakon što je sakupio 14 bodova tokom serije od šest utakmica bez poraza u Premijer ligi od kraja avgusta do početka oktobra, Čelsi je prošlog vikenda otišao sa "Enfilda" praznih ruku nakon što ih je pobedio lider lige Liverpul sa 2:1.

Nikolas Džekson je izjednačio za Čelsi početkom drugog poluvremena i anulirao vođstvo crvenih koje je iz kaznenog udarca doneo Mohamed Salah u prvom poluvremenu. Ipak, Liverpulu su bila potrebno samo tri minuta da povrati vođstvo, a strelac je bio Kertis Džouns, čime je naneo prvi poraz Čelsiju na strani.

Uprkos porazu menadžer Čelsija Enco Mareska bio je zadovoljan mnogim aspektima učinka svog tima, koji je Italijan označio kao "jedan od najboljih u sezoni", dodavši da ekipa ide u pravom smeru.

Sada Čelsiju slede još dva teška premijerligaška ogleda, sa Njukaslom i Mančester junajtedom, ali pre toga mora da obavi posao i u Ligi konferencija, koja čini se nije među glavnim prioritetima ni Mareski, ni upravi, dok bi navijačima trofej u ovom takmičenju verovatno značio mnogo više.

Čelsi nikada nije izgubio od grčkog protivnika u evropskom takmičenju, četiri puta je pobedio i dva puta remizirao, iako su ta dva remija odigrana na grčkom tlu - bez golova sa Olimpijakosom u šesnaestini finala Lige šampiona 2007/08. i 1:1 remi sa Arisom iz Soluna u Kupu pobednika kupova davne 1970/71.

Panatinaikos je okončao niz od tri utakmice bez pobede pobedivši OFI sa 1:0 u gostima u grčkoj Superligi prošlog vikenda. Bio je to njihov prvi meč od tragične smrti Džordža Baldoka ranije ovog meseca.

Emotivna, teško izborena pobeda posvećena Baldoku obezbeđena je zahvaljujući udarcu u šestom minutu brazilskog krilnog igrača Tetea. Posle osam kola Panata zaostaje pet bodova za vodećim tandemom iz Soluna, Arisom i Paokom, ali i tri boda za mestom koje vodi u doigravanje za prvaka Grčke, gde su ispred njih još AEK, Olimpijakos i Panetolikos.

Ekipa Dijega Alonsa će sigurno imati jedno oko na sledeću ligašku utakmicu kod kuće protiv Arisa u nedelju, ali pre toga moraju da izađu na kraj sa Čelsijem koji im je ubedljivo najteži protivnik u ligaškoj fazi Lige konferencija, gde im slede još susreti sa Jurgordenom, Helsinkijem, TNS-om i Dinamom iz Minska.

Panatinaikos je izgubio samo pet od 23 meča kod kuće u kalendarskoj 2024. godini, a trenutno je u seriji od četiri utakmice bez poraza ovde. Zanimljivo je da već tri nedelje nisu igrali kod kuće, a poslednji put je to bilo u "derbiju večitih neprijatelja" protiv Olimpijakosa, u meču koji je završen bez golova.

Međutim, njihov skor protiv engleskih timova ostavlja malo nade uoči susreta sa Čelsijem, pošto su pobedili samo u jednom od prethodnih 18 takvih susreta u evropskom takmičenju, odigravši šest nerešenih i 11 poraza. Poslednji engleski klub sa kojim su se suočili bio je Totenhem, od koga su izgubili sa 3:1 na gostovanju u grupnoj fazi Lige Evrope 2012/13, iako su dva meseca pre toga zadržali "pevce" na domaćem terenu, bilo je 1:1.

Bez obzira na to što će Mareska verovatno opet izvesti kombinovani sastav, Čelsi zadržava ulogu favorita, ali verujemo da će napadački duo Panatinaikosa, koji čine Brazilac Tete i naš Filip Đuričić uspeti da postigne bar jedan pogodak.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&GG (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo