NOVI NAPAD NA SRBE NA KOSMETU: Dejan Radić pretučen i opljačkan kod Lipljana - oglasila se Kancelarija za KiM

Novosti online

20. 09. 2024. u 08:53

U STAROM Gracku u opštini Lipljan noćas je oko ponoći u svojoj kući mučki pretučen i opljačkan Srbin Dejan Radić.

НОВИ НАПАД НА СРБЕ НА КОСМЕТУ: Дејан Радић претучен и опљачкан код Липљана - огласила се Канцеларија за КиМ

Foto: Unsplash

Trojica napadača koja su pričala albanski prvo su ga vezali, a potom tukli motkom i na kraju opljačkali. Nesrećnom čoveku pomoć su pružile komšije Srbi koje su pozvale policiju, jer Dejan u porodičnom domu živi sam, s obzirom na to da mu je majka nedavno preminula, saopštila je Kancelarija za KiM.

- Ovaj brutalni napad posledica je antisrpske politike i institucionalnog nasilja koje sprovode Priština i Aljbin Kurti prema Srbima i brojnih primera policijske brutalnosti, kojima se šalje poruka da su Srbi na Kosovu i Metohiji poželjne i legitimne mete Albanaca i da za njihova stradanja niko neće odgovarati. Napadi na Srbe postali su svakodnevica na Kosovu i Metohiji, jer svaka mržnja rađa i inspiriše mržnju, a Srbi u ovom stradalnom selu ni posle dve i po decenije nemaju mira, već su ponovo na meti Albanaca - navodi se u saopštenju.

- Ovaj napad uneo je ogromnu zabrinutost i zebnju među preostale Srbe koji žive u Starom Gracku jer oni čija je obaveza da ih štite, okreću glavu na drugu stranu da ne vide sopstvenu sramotu. Da li će o Dejanovim mukama kroz koje je prošao da se oglasi neki međunarodni predstavnik iz Prištine i da ga poseti ili on za njih ne postoji? Hoće li borci za ljudska prava da podignu glas za brutalno pretučenog Srbina na Kosovu i Metohiji i da traže od Prištine i Kurtija da prestanu da sprovode i zagovaraju politiku koja inspiriše nasilje i teror nad Srbima? - ističu iz Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO:

VELIKA PODRŠKA ZA UHAPŠENE SRBE NA KIM: Porodice i prijatelji ih dočekali aplauzom pred saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)