ХРСКАВИ УШТИПЦИ СА ЛУКОМ И ШЕЋЕРЦЕМ: Испробајте нешто ново, идеални за сваку прилику
Ако су вам досадили класични уштипци, обогатите их са ова два састојка и још мало зачина и ето новог укуса.

Фото Jutjub
Састојци:
- брашно 1,2 кг
- со 1,5 кашичица
- маргарин 250 г
- свеж квасац 1 коцка
- шећер 1 кашичица
- млака вода 450 мл
- млади црни лук 3 струка
- кукуруз шећерац 1 мања конзерва
- мешавина зачина 1 кашичица
- млевени бибер 1 кашичица
- уље за пржење по потреби
Припрема:
Помешајте брашно са сољу и додајте му квасац размућен са шећером и водом. Додајте и маргарин који је одстојао на собној температури, ситно исецкан млади лук заједно с перима, мешавину зачина и бибер, па умесите глатко и еластично тесто. Увијте тесто у провидну фолију и оставите га два сата да одмара у фрижидеру. На побрашњеној подлози растањите тесто на дебљину од 5 мм, исеците га на мање комаде и пржите у врелом уљу. Послужите са неким љутим сосом или са мајонезом.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли
23. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ДОРУЧАК: Јогурт мафини са шунком и сиром
13. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПРЖЕНИ ТРОУГЛИЋИ СА СИРОМ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Савршен рецепт за почетак дана
24. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)