РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Типичан војвођански слатки и старински специјалитет који нас враћа у детињство

Јована Васић

18. 03. 2025. у 12:30

Резанци са маком или насуво с маком, како Војвођани зову ово слатко јело, представљају оне укусе по којима се памти детињство.

РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Типичан војвођански слатки и старински специјалитет који нас враћа у детињство

Фото Shutterstock

Састојци:

  • брашно 1 кг
  • јаја 4 комада
  • мак, млевени 250 г
  • шећер 100 г
  • уље 100 мл

Припрема:

Умесите тврдо тесто од брашна, јаја и воде, оставите га да мало одмори, па га развијте и исеците на резанце. Прокувајте их и процедите. У шерпи загрејте уље, додајте резанце, промешајте и скините с ватре. На крају додајте мак и шећер и све добро промешајте. У време поста тестенину правите без јаја.

(superrecept)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КРАЈ, ГОТОВО! Јаник Синер на Вимблдону урадио оно што нико жив није очекивао