РУЧАК ОД ПОНЕДЕЉКА ДО ПЕТКА: Пет старих јела на кашику која треба да једете барем једном недељно
СТАРА, традиционална јела су омиљена већини нас, а осим тога изузетно су здрава и праве се лако.

Фото: Free Images Pixabay
Предлог овонедељног јеловника су традиционална јела на кашику која греју душу током првих јесењих дана:

Фото: Принтскрин Јутјуб/Кувајмо лако
ПОНЕДЕЉАК: Кромпир паприкаш
Потребно је:
1 главица црног лука
2 пилећа батака
1 шаргарепа
500 грама кромпира
1 паприка
1 парадајз
со и бибер
сува зачинска паприка, веза свежег першуна.
Припрема:
Издинстајте лук, паприку, парадајз и рендану шаргарепу. Додајте месо и налијте водом. Додајте кромпир и зачине и кувајте док се све лепо "упихтија". Додајте свеж першун и склоните са рингле.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Сташина кухиња
УТОРАК: Босански лонац
Потребно је:
1 кг меса
1 кг свежег купуса
1/2 кг кромпира
250 г разне зелени
150 г зрелог парадајза
150 г црног лука
100 г суве сланине
20 г белог лука
5-6 зрна бибера
2 паприке
1 кашичица суве зачинске паприке
першунов и целеров лист
со
Припрема:
Продинстајте лук, шаргарепу, пашканат, парадајз и сланину. Додајте месо и зачине. Затим посложите кромпир и купус, и налијте водом. Кувајте добра два сата док се све лепо не раскува.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja
СРЕДА - Пасуљ
Потребно је:
2 главице црног лука
2 шаргарепе
2 пашканата
500 грама пасуља
со и бибер, зачинска црвена паприка.
Припрема:
Посни пасуљ направите тако што ћете на уљу продинстати рендану шаргарепу и пашканат и црни лук. Додајте опран пасуљ и налијте са водом. Кувајте око сат и по, додајте зачине и бели лук и склоните са рингле.

Фото: Принтскрин/Jelajelena Petrovic
ЧЕТВРТАК - Боранија
Потребно је:
1 галвица црног лука
1 паковање зелени за супу
500 грама младе бораније
350 грама пилетине
100 сланинице
Припрема:
Боранију очистите и откувајте. У дубљој шерпи продинстајте лук и зелен, а онда додајте месо и динстајте. Додајте боранију и налијте воду. Додајте зачине по жељи и свеж першун. Све кувајте око сат времена.

Фото: Принтскрин Јутјуб/SOS Kitchen
ПЕТАК - Пуњене паприке
Потребно је:
500 грама млевеног меса
1 главица црног лука
100 грама пиринча
2 рендане шаргарепе
зачини по жељи
10 већих паприка
500 мл
Припрема:
Паприке очистите од петељки и семенки и оперите их. У дубљој чинији прво упржите месо и сецкан лук, па додајте рендану шаргарепу, опран пиринач, со, бибер, куркуму, и свеж першун. Све измешајте и напуните смесом паприке. Паприке поређајте у лонац, налијте са парадајз соком и мало воде и кувајте око 45 минута.
Препоручујемо

ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу
05. 10. 2023. у 12:00

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

"СРАМ ВАС БИЛО" На снимању "Неретве" избио скандал са Брозом
БАТУ Живојиновића волели су цела бивша Југославија, читава Кина па и сам Јосип Броз Тито.
06. 06. 2025. у 13:06
Коментари (0)