РУЧАК КОЈИ ОСВАЈА: Свињска џигерица у сосу од павлаке

Новости онлине

05. 06. 2024. у 09:00

Сочно месо и одличан баланс укуса, идеја за ручак који не треба прескочити.

РУЧАК КОЈИ ОСВАЈА: Свињска џигерица у сосу од павлаке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г свињске џигерице
  • 2 чаше киселе павлаке
  • 1 празилук
  • 1 главица црног лука
  • 20 мл павлаке за кување
  • 100 г брашна
  • со
  • бибер
  • оригано
  • уље

Припрема: 

Џигерицу очистите и исеците на коцке. Процедите их и осушите убрусом, а затим посолите и побиберите. Уваљајте у брашно и одложите по страни.

На средњој ватри продинсајте црни лук, па додајте џигерице и празилук. Динстајте све заједно док џигерица не омекша.

Павлаку умутите мало са павлаком за кување, па додајте џигерицу и промешајте.

Целу мешавину убаците у ватросталну посуду и сместите у рерну на 180 степени 10 минута.

Увек можете додати још мало павлаке.

За крај поспите оригано и послужите.

(Оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

Коментари (0)

ВЕЧЕРИ ТЕАТРА У СРЦУ ГРАДА: Завршен први MozzART позоришни фестивал