МОЖЕТЕ ДА ГА НАПРАВИТЕ И У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Најједноставнији рецепт за чоколадни колач, сигурни смо да ће вам се допасти
Ако волите да једете колаче, чоколадни сигурно спада у ваше омиљене. Они се углавном једноставно припремају, а сада вам доносимо савршен рецепт за чоколадни колач без печења.
Састојци:
- 1 л млека (може биљно)
- 12 г биљног желатина
- 200 г чоколаде (може посна)
- За глазуру:
- 200 г чоколаде (може посна)
- 30 мл уља
- 100 г кикирикија
Припрема:
У шерпу сипајте млеко, а када се оно загреје додајте желатин и сецкану чоколаду. Кувајте док се чоколада не отопи и док се састојци лепо не сједине.
Сипајте фил у ватросталну посуду, па покријте провидном фолијом и ставите у замрзивач на 2 сата.
Направите глазуру:
У шерпи истопите уље и чоколаду, па додајте сецкани кикирки и лепо промешајте.
Колач извадите из ватросталне посуде и ставите га на решетку. Испод решетке ставите тацну и прелијте чоколадном глазуром. Охладите још 10 минута, па сеците.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу
ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.
12. 01. 2025. у 10:49
Коментари (0)