УСКРШЊИ КЕКС У ОБЛИКУ ЗЕЦА: Улепшајте празничну трпезу и преслатким дезертом који се лако прави
ПРЕД нама је Васкрс, када се, према Српској православној цркви, завршава најдужи најстрожи пост.
Свака се домаћица труди да празничну трпезу учини што богатијом уз разне свечане ђаконије.
А да би деца још више уживала у празнику, ту су и разне посластице. Једна од њих је и кекс у облику зеца.
Домаћи кекс је неупоредиво укуснији од куповног, а лако се прави и то само од четири састојка.
Састојци:
- 140 г пиринчаног брашна
- 1 јаје
- 100 г млека
- 20 мл уља
- 20 г шећера
Припрема:
У посуди помешајте млеко, шећер и јаје, па умутите. Додајте брашно и све лепо сједините. Сипајте тесто у кесу за замрзивач, па исеците врх.
На плех ставите пек папир, па истисните кругове од теста (са размаком). Затим на сваком кругу исцртајте уши и попуните их тесто. Мокрим прстом притисните врхове, како бисте загладили кекс.
Пеците у загрејаној рерни на 160°Ц око 20 минута. Јестивом оловком нацртајте очи и нос. Можете да користите и гел боју за храну.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00
ТОРТА ВРУЋ ВЕТАР: За све југоносталгичаре, десерт посвећен Љубиши Самарџићу
16. 10. 2023. у 18:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу
ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.
12. 01. 2025. у 10:49
Коментари (0)