КИНДЕР ОБЛАНДА: Рецепт за неодољиву посластицу - Меко, хрскаво и чоколадно!
МЕКО, кремасто, хрскаво и чоколадно — све у једном залогају! Савршене су за славу, празничну трпезу или као слатки залогај уз кафу, јер спајају арому киндер чоколаде са домаћим шмеком.
28. 10. 2025. у 20:00
СИТНИ КОЛАЧИ ЗА СЛАВУ: Четири старинске посластице које освајају чаробним укусом (РЕЦЕПТИ)
ОВИ ситни колачи су нарочито згодни за припрему у време сезоне слава. Са њима не можете да погрешите, а додатан плус је што се спремају очас посла.
28. 10. 2025. у 15:36
ГРЧКА ТОРТА КОЈА СЕ ПАМТИ: Кремасти класик за сваку свечану трпезу
ГРЧКА торта је раскошна и кремаста посластица која спаја лагане орашасте коре и богат, чоколадно–кексасти фил.
28. 10. 2025. у 13:30
ДУНАВСКИ ВАЛОВИ: Слатки класик који осваја све генерације
Класичан колач који спаја сочан бисквит, киселкасте вишње, нежну ванила крему и богат чоколадни прелив. Једноставан за припрему, а изгледом и укусом увек оставља утисак – савршен десерт за сваку прилику.
27. 10. 2025. у 19:00
ПОСНЕ ОБЛАНДЕ СА ЕУРОКРЕМОМ И ЛЕШНИКОМ: Идеалне за славску трпезу
Кад пожелите нешто брзо, чоколадно и посно – ове обланде су прави избор! Кремаст фил, хрскави листови и мирис чоколаде и лешника чине их савршеном посластицом уз кафу или чај.
27. 10. 2025. у 18:00
ПАЛАЧИНКЕ СА БРЕСКВОМ: Мирисне, лагане и пуфнасте
Ове палачинке од брескви савршене су за викенд доручак или слатку поподневну ужину. Комадићи свежег воћа дају им природну слаткоћу и сочност, а у комбинацији са медом и шећером у праху добијају укус као из најбољег кафића.
27. 10. 2025. у 15:00
ЧИЗКЕЈК СА ЦИМЕТОМ И КРЕМАСТИМ ПРЕЛИВОМ: Колач који мирише на јесен
Кремаст, нежан и мирисан — овај чизкејк је прави ужитак за љубитеље суптилних зачина и мекане текстуре. Циметова подлога и благо зачињен фил дају му јесењи карактер, док га лагани кремасти прелив чини свечано елегантним. Савршен је уз шољицу кафе или као звезда празничне трпезе.
27. 10. 2025. у 14:00
ПУДИНГ ОД БУНДЕВЕ СА ОРАСИМА И ЏЕМОМ: Савршен дезерт који мирише на јесен
КРЕМАСТ, баршунаст и пун укуса – овај пудинг од бундеве спаја све што волимо у јесењим данима. Нежна слаткоћа, мирис цимета и хрскави ораси чине га дезертом који греје и тело и душу. Једноставан за припрему, а изгледа као посластица из старинске кухиње.
27. 10. 2025. у 12:25
ТУРСКИ ДЕСЕРТ ГОТОВ ЗА 15 МИНУТА: Прави се од гриза и чоколаде и не пече се
САВРШЕН је за изненадне госте
26. 10. 2025. у 19:00
КУГЛИЦЕ ОД ЈАГОДА И БЕЛЕ ЧОКОЛАДЕ: Савршени залогај нежности за сваку прилику
Када пожелите нешто слатко, а не желите да проведете цео дан у кухињи — ове кремасте јагодне куглице од беле чоколаде су прави избор. Спремају се лако, изгледају елегантно и имају савршену равнотежу између свежине јагода и свиленог укуса беле чоколаде. Идеалне су као брзи десерт, романтични залогај или мали поклон упакован с љубављу.
23. 10. 2025. у 10:00
ТРИЛЕЋЕ СА ПИСТАЋИМА: Кремаста посластица за све прилике
Уз класичну мекану текстуру и богати „три млека“ прелив, ова верзија трилеће колача добија потпуно нову димензију – захваљујући пасти од пистаћа. Савршено за свечане прилике или када желите да се почастите нечим посебним.
23. 10. 2025. у 09:18
КИКИРИКИ БАЈАДЕРА: Домаћа посластица која се топи у устима
Ако волите бајадеру, али сте расположени да је припремите у домаћој варијанти с богатим укусом кикирикија – овај рецепт ће вас одушевити! Брзо се припрема, без печења, а резултат је слаткиш који изгледа и има укус као да је дошао директно из посластичарнице.
23. 10. 2025. у 07:00
КОЛАЧ ОД ЈАБУКА И ЦИМЕТА: Тако једноставан, а тако укусан!
Савршено миришљав и сочан колач од јабука који ће освојити све генерације.
22. 10. 2025. у 19:00
СЛАВСКИ КОЛАЧИЋИ СА ЏЕМОМ: Мирисна традиција у сваком залогају
Кад се у дому осети мирис свежих колача, зна се – слава је близу. Ови неодољиви, хрскави колачићи са џемом нису само укусни, већ и прави симбол топлине дома, пажње и љубави коју делимо са породицом и гостима. Једноставни за припрему, а савршени за свечану трпезу, ови колачићи се топе у устима и буде успомене на бакину кухињу.
22. 10. 2025. у 11:00
ЈЕСЕЊИ РОЛАТ ОД СИРА И БУНДЕВЕ: Ово је рецепт који смо сви чекали
КРЕМАСТ и сочан, нико му не одолева
21. 10. 2025. у 08:54
СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ КОЈИ СВАКА КУЋА МОРА ДА ИМА: Ово је најбоља штрудла са орасима коју ћете икад пробати
МЕКАНА као памук, штрудла с орасима је посластица која ће освојити срца свих, чак и оних који су најизбирљивији.
19. 10. 2025. у 18:00
ЧОКОЛАДНА ТОРТА ОД 2 САСТОЈКА: Прави се без брашна и јаја
ТОРТА због јабука има природну сочност и благу свежину, док чоколада обезбеђује богат, чоколадни укус.
18. 10. 2025. у 21:00
ПОСНА МИМОЗА САЛАТА: Слојевита, укусна и ефектна
Ако тражите укусну и заситну посну салату за славу или друге прилике у време поста, ова слојевита салата са туњевином је прави избор. Комбинација поврћа, посног мајонеза и прженог сусама даје јој богат укус и леп изглед на трпези.
12. 10. 2025. у 11:08
КУГЛИЦЕ СА МАКОМ И ЧОКОЛАДОМ: Ове куглице са маком лако се прилагођавају – могу бити и посне и мрсне
Ако волите мак, ове куглице ће вам постати омиљени десерт. Без печења, са само неколико састојака и преливене чоколадом — савршене су за послужење уз кафу или као брза посластица током дана. Припрема траје свега 30 минута!
12. 10. 2025. у 09:38
ПИТА СА МАКОМ И ОРАСИМА: Посна посластица за славску трпезу
Уколико тражите савршен колач за посну славу, породично окупљање или било коју свечаност у време поста, ова пита са маком и орасима је прави избор.
11. 10. 2025. у 12:32
КОЛАЧ СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ И ПИСТАЋИМА: Донoсимо вам савршен рецепт за посни колач
За све љубитеље посних посластица, овај колач са белом чоколадом и пистаћима је прави избор! Нежан, кремаст и богат укусом, спаја арому ваниле, хрскаве пистаће и посну белу чоколаду у савршену празничну комбинацију.
11. 10. 2025. у 11:02
ЧОКОЛАДНЕ КОРПИЦЕ СА БРУСНИЦОМ: Слатки залогаји за посну и мрсну трпезу
Брзе, једноставне и без печења – ове чоколадне корпице са лешницима и брусницама биће звезда сваке свечане трпезе. Уз мали трик у избору састојака, могу бити и посне и мрсне!
11. 10. 2025. у 10:41
OREO БАЈАДЕРА: Модерна чоколадна фантазија
Класична бајадера добија сасвим ново рухо уз омилјени OREO кекс, белу чоколаду и млеко у праху. Не пече се, лако се прави, а изгледа као из посластичарнице. Прави је хит на тацни са ситним колачима!
11. 10. 2025. у 07:00
НАДАЉСКИ КОЛАЧ: Ситни славки колач
Богат, чоколадно-орашасти колач који се савршено сече на штанглице и краси сваку славску тацну. Старински укус који остаје у памћењу.
10. 10. 2025. у 15:02