VUČIĆ O RAZGOVORIMA SA MMF: Nije bilo lako, vrlo su strogi, ja sam uvek tražio da budu tu

Novosti online

03. 10. 2024. u 15:10

PREDSEDNIK Republike Aleksandar Vučić obišo je završne radove na staničnoj zgradi Železničke stanice u Subotici gde se osvrnuo na razgovore sa MMF.

ВУЧИЋ О РАЗГОВОРИМА СА ММФ: Није било лако, врло су строги, ја сам увек тражио да буду ту

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

- Nije lak razgovor bio. Vrlo su strogi. Ja sam uvek tražio da MMF bude tu. Oni su 2011. napustili Srbiju, ja sam od 2014. godine da oni uvek budu tu. Šta mislite što Srbija ima najviši kreditni rejting od zemalja Zapadnog Balkana? Zato što imamo stabilne finansije. Mene je Putin pitao kako si uspeo da opstaneš, a da ljudima smanjiš plate i penzije. Samo pogledajte šta je Subotica dobila, sve je to neko morao da plati, sve to smo uspeli da obezbedimo. Naš javni dug je 46,5 posto. Razgovor sa MMF je uvek za mene od suštinskog značaja. Sada predstoje besane noći, jer će oni biti ovde 10-12 dana, pa će opet da dođu kod mene. Svi znaju kako će da potroše pare.- istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti