TAKO TO RADE U ISTRI: Da li ste čuli za MENEŠTRU? Vidite kako se pravi to zdravo i ukusno jelo (VIDEO)
OVO je jedno sjajno jelo koje se kuva i sprema u Istri.
Foto: Shutterstock
Može se kombinovati i spremati na razne načine, uz dodatak suvih rebara i suvog mesa kao i mnogo povrća. Ovog puta predstavićemo vam ovo jelo na posni način.
Meneštra - Sastojci:
2 konzerve gotovog pasulja
150 gr kuvanog kukuruza
1 veći krompir
1 veći crveni luk
2 paprike sveže
2 šargarepe
malo korena celera karfiola malo
1 mali paradajz
1 kašičica crvene slatke mlevena paprike
bibera
soli
2 čena belog luka
ulje
peršunov list
Meneštra - Priprema:
Iseckati luk, papriku, šargarepu, celer, ako imate karfiol cvetove i sve dobro predinstati na ulju da omekne. Dodati crvenu papriku, biber, sečene kockice krompira, celer, kuvan pasulj i kukuruz.
Sve dobro izmešati, dodati vodu da ogrezne i kuvati oko 15 min. da se krompir i povrće skuva.
Dodati soli, seckan beli luk i peršunov list. Posle minut isključiti. Ručak je gotov.
Vrhunsko posno jelo sa povrćem, puno vitamina i minerala.
Preporučujemo
NIKADA! Nemojte koristiti maslinovo ulje za pečenje krompira - evo i zašto
14. 02. 2023. u 13:00
IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike
07. 02. 2023. u 18:00 >> 11:04
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (1)