VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)
DEKORATIVNO, a preukusno!
Recept za domaću salamu šunkaricu koji je ukusan i zdrav.
Salama šunkarica - sastojci:
600 gr svinjske kolenice
300 gr od svinjke plećke
200 gr šunke
1 glavica crnog luka
zrna bibera
so, lovorov list
po želji 2 jaja
plastična flaša
1/2 kesice želatina (5 gr)
1 glavica belog luka
Salama šunkarica - priprema:
U lonac staviti da se kuva meso. Dodati glavicu luka, lovorov list, zrno biber i soli po želji. Kad se meso skuva i ostane malo tečnosti meso iseći na krupne delove, pa u njega ubaciti izdrobljen beli luk. Sve dobro izmešati.
Flaši iseći gornji deo, pa meso poslagati u okruglu ili četvrtastu flašu. U tečnost još toplu rastvoriti želatin i sipati u flašu. Dobro protresti da tečnost padne na dno. Tečnost treba blago da pokrije meso.
Pokriti flašu kesom (može od zamrzivača) i staviti u frižider do sutradan, bar 12 sati da se stegne.
Makazama iseći flašu i pažljivo izvaditi salamu i oštrim nožem seći parčad po želji. Ja sam u sredinu stavila i kuvana jaja. Predobar ukus derkorativno i može da stoji u frižideru par dana. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)
08. 03. 2023. u 17:30
TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)
08. 03. 2023. u 15:15
UKUS KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Lovačke šnicle prelivene belim vinom (VIDEO)
07. 03. 2023. u 21:00
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)