UMESI, SECKAJ, IZRENDAJ: Evo sjajnog zalogaja na tanjiru (RECEPT)

30. 03. 2023. u 18:00

OBRADUJTE ukućane, jer danas pripremamo picu na baka Jelin način

УМЕСИ, СЕЦКАЈ, ИЗРЕНДАЈ: Ево сјајног залогаја на тањиру (РЕЦЕПТ)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Spremite picu na baka Jelin način.

Domaća pica - sastojci za testo:

200 ml mlake vode
10 gr kvasca
malo šećera i soli
350 gr brašna
3 kašike maslinovog ulja

Domaća pica - sastojci za nadev:

100 gr seckane šunkarice ili neku salamicu
50 gr suve kobasice
malo kečapa
malo tvrđi sir
kačkavalj
maslinke
čeri paradajz
origano

Domaća pica - priprema:

Napraviti glatko testo i pokriti ga da odmori. Razviti što tanje i iseći prema veličini okruglog pleha (ja sam veličine 30 cm prečnika).

Foto: Privatna arhiva

 

Premazati kečapom ili tomato paradajzom. Preko stavite iseckanu šunkaricu i kobasicu, a sir narendati, maslinke na krugove, razbacati čeri paradajz, origano i malo maslinovog ulja. 

Peći na 230-250 stepeni oko 15 minuta. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVARIO JU JE 92 PUTA DOK JE BILA TRUDNA! Evo šta je Nejmaru sada uradila devojka koja mu je rodila dete