ZA DANAŠNJI RUČAK PRAVIMO DOMAĆI SPECIJALITET: Kombinacija piletine i kupusa (FOTO/VIDEO)
DOBAR ukus je zagarantovan
Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, evo predloga za vas.
Piletina i kupus - sastojci:
1 pile 2,5 kg
Marinada - sastojci:
maslinovo ulje
1 kašika soja sosa
1 kašičica senfa
soli
beli biber
beli luk granule
Podvarak - sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 kašika masti
bibera, malo slatke mlevene paprike
lovorov list
300 gr suvih rebara
Piletina i kupus - priprema:
U činiju sipati sve sastojke za marinadu i izmešati. Pile srediti i preseći na pola u delu gde je kičma i raširiti. Premazati pile marinadom, veći pleh premazati uljem. Staviti pile da se peče na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kupus iseći na rezance, dodati kašiku masti, lovorov list, malo crvene paprike, mlevenog bibera, suva rebra i dinstati 30 minuta sa malo vode.
Pile izvaditi iz rerne i tepsuje i tu ubaciti kupus iz šerpe i dobro izmešati pa vratiti pile i peći još 40-50 min da ispari tečnost i da se lepo ispeče.
Uz podvarak ispecite obavezno projicu i pileću supu. Sigurna sam da ovakav podvarak još niste jeli. Uživajte... Prijatno...
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPECIJALITET: Od sastojaka koje imate u kući napravite sjajan obrok (VIDEO)
12. 03. 2023. u 18:00
SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00
UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: "Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu"
IAKO će u Ovalni kabinet Bele kuće ući tek za dva i po meseca, već su počele analize može li Donald Tramp ispuniti predizborna obećanja i doneti mir Ukrajini i Bliskom istoku. Prema pisanju "Vol strit džornala", koji se poziva na izvore bliske Trampu, savetnici novoizabranog predsednika nude zamrzavanje rata duž prve linije, konsolidaciju okupiranih teritorija za Rusiju, demilitarizovanu zonu i zaustavljanje integracije Kijeva u NATO na 20 godina.
08. 11. 2024. u 09:02
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
KAJINA ĆERKA RADI ZA TRAMPA Lepotom očarala sina svetske zvezde: "Imam lepo dete, svidela mu se"
PEVAČICA Katarina Kaja Ostojić sa 19 godina rodila je ćerku Nikolinu, a dobila ju je iz prvog braka sa košarkašem Nikolom Dragojlovićem.
08. 11. 2024. u 08:34
Komentari (0)