KOLAČ SA RATLUKOM: Kremasta i sočna poslastica kojoj nećete moći da odolite (VIDEO)
DA LI ste probali slatkiš punjen filom od ratluka?
Kolač sa ratlukom - sastojci:
200 ml vode
190 g brašna
5-6 jaja
malo soli
Kolač sa ratlukom - nadev:
2 pudinga od slatke pavlake
šećera po želji za puding
500 ml mleka
150 g ratluka
2 šlaga
2 štangle čokolade
1 kašika kakaoa
Kolač sa ratlukom - priprema:
Staviti mleko da vri, pa iseći ratluk i zasladiti po želji. Kad se ratluk istopi, dodati dva pudinga i ostaviti da provri.
Skinuti sa vatre pa prohladiti. Umutiti šlag, pa dodati otopljenu čokoladu i kašiku-dve kakaoa, sve još malo mutiti. Na šporet sipati u šerpu vodu, dodati ulje i malo posoliti, Kad provri dodati brašno i peći minut-dva.
Skinuti i prohladiti. U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti bez grudvica. Pleh obložiti pek-papirom, pa testo vaditi malom kašičicom ili špricom formirati malo gomilice u razmaku.
Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta. Kad se prohlade raseći na pola, šuplje su, pa prvo na dno staviti puding a onda špricem šlag. Posuti prah šećerom i ostaviti da se prohlade dobro.
Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NA PRVI POGLED IZGLEDA KAO PITA: Probajte zapečenu testeninu sa kobasicom (VIDEO)
26. 03. 2023. u 21:00
BUDITE MAĐIONIČAR U KUHINjI: Delikates od šnicli kakav još niste probali (VIDEO)
26. 03. 2023. u 18:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)