KOLAČ SA RATLUKOM: Kremasta i sočna poslastica kojoj nećete moći da odolite (VIDEO)

03. 04. 2023. u 15:00

DA LI ste probali slatkiš punjen filom od ratluka?

КОЛАЧ СА РАТЛУКОМ: Кремаста и сочна посластица којој нећете моћи да одолите (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Kolač sa ratlukom - sastojci:

200 ml vode

50 ml ulja
190 g brašna
5-6 jaja
malo soli

Kolač sa ratlukom - nadev:

2 pudinga od slatke pavlake
šećera po želji za puding
500 ml mleka
150 g ratluka
2 šlaga 
2 štangle čokolade 
1 kašika kakaoa

Kolač sa ratlukom - priprema:

Staviti mleko da vri, pa iseći ratluk i zasladiti po želji. Kad se ratluk istopi, dodati dva pudinga i ostaviti da provri.

Skinuti sa vatre pa prohladiti. Umutiti šlag, pa dodati otopljenu čokoladu i kašiku-dve kakaoa, sve još malo mutiti. Na šporet sipati u šerpu vodu, dodati ulje i malo posoliti, Kad provri dodati brašno i peći minut-dva.

Foto: Bakina kuhinja

 

Skinuti i prohladiti. U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti bez grudvica. Pleh obložiti pek-papirom, pa testo vaditi malom kašičicom ili špricom formirati malo gomilice u razmaku.

Foto: Bakina kuhinja

 

Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta. Kad se prohlade raseći na pola, šuplje su, pa prvo na dno staviti puding a onda špricem šlag. Posuti prah šećerom i ostaviti da se prohlade dobro.

Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJEG DANA U 2024. GODINI STIŽE NAM - CRNI MESEC: Astrološki fenomen donosi buru promena za 3 znaka Zodijaka