HRSKAVI MEDENI KOLAČIĆI SA PAHULJICAMA: Brzo se prave, a odlično idu uz kaficu i druženje (VIDEO)

05. 04. 2023. u 08:15

ZAPOČNITE radnu nedelju uz ove fenomenalne kolačiće i uz druženje sa svojim najboljim prijateljima

ХРСКАВИ МЕДЕНИ КОЛАЧИЋИ СА ПАХУЉИЦАМА: Брзо се праве, а одлично иду уз кафицу и дружење (ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Isprobajte recept čiji će vas ukus oduševiti.

Medeni kolačići - sastojci:

150 gr ovsenih pahuljica, može i mešavina
3 kašike meda
50 g maslaca
100 g čokolade seckane
50 g brašna 
1/2 praška za pecivo
1 jaje
5-6 kašika mleka

Medeni kolačići - priprema:

U činiju izmeriti pahuljice, dodati brašno sa praškom za pecivo, rastopljen maslac, mleko, jaje, med i na kocke sitno sečenu čokoladu.

Sve izjednačiti dobro. Kašikom za sladoled ili običnom kašikom vaditi kuglice i ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. 

Foto: Privatna arhiva

 

Malo odmaknuti jer se prilikom pečenja dosta rašire. Peći na 200 stepeni oko 10-15 minuta, ne duže. Čim se ohlade izvaditi iz pleha.

Uživajte u fantastičnom ukusu ovih divni, hrskavih, slatkih kolačića.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku