NAŠE BAKE SU JE RADO JELE U DETINJSTVU: Danas spremamo jednostavnu testeninu za koju vam treba nekoliko sastojaka (VIDEO)

10. 04. 2023. u 10:16

JELO iz mladosti naših baka

НАШЕ БАКЕ СУ ЈЕ РАДО ЈЕЛЕ У ДЕТИЊСТВУ: Данас спремамо једноставну тестенину за коју вам треба неколико састојака (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Recept za ručak koji su nekada jele naše bake. Jednostavno se sprema i idealan je za početnike u kuhinji.

Testenina sa krompirom - sastojci:

250-300 gr testenine
1 glavica crnog luka
4 krompira
ulje
so
biber

Testenina sa krompirom - priprema:

Skuvati krompir pa ga izmiksirati. Testeninu  skuvati. Luk iseći sitno pa ga propržiti, po želji dodati malo crvenu papriku pa izmešati sa krompirom. 

Foto: Privatna arhiva

 

Krompir dodati u kuvanu testeninu i dobro izmešati. Po želji dodati mleven biber.

Uživajte u fantastičnom ukusu. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku