VASKRŠNJA JAJA KOJA IMAJU POSEBAN UKUS: Farbanje po bakinom receptu - lako i jednostavno

Biljana Ristivojević

13. 04. 2023. u 11:48

AKO još niste osmislili kako da ukrasite vaskršnja jaja, predlažemo jednu starinsku tehniku, koja će jajima dati ne samo lepu boju nego i ukus.

ВАСКРШЊА ЈАЈА КОЈА ИМАЈУ ПОСЕБАН УКУС: Фарбање по бакином рецепту - лако и једноставно

Foto: Piksabej

Potrebno vam je:

Dve do tri kese lukovine, što više to bolji ukus

Ulje, nakapati

Dva do tri čena belog luka, može i više, posle svakog sloja po malo

Biber u zrnu, po malo posle svakog sloja

So, tri do četiri kašike supene ukupno raspoređeno posle svakog sloja

Lorber,  posle svakog sloja poređati po par listova

Način pripreme

Lukovina se ređa prvo na dnu lonca jedan sloj, posle poređanih jaja sloj, pa opet jaja pa lukovina, i na vrhu sloj lukovine. Ulje i začine dodavati posle svakog sloja.

Sipa se obična hladna voda malo više nego da ogrezne lukovina na vrhu. Kuvati na jedinici, tj. na laganoj vatri, pokriveno, najmanje 4-5 sati, a može i duže.

Kada se sve ohladi kuvana jaja se vade i brišu blago nauljenom krpom da bi dobila sjaj, mogu se brisati i bez ulja.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNO SE OGLASIO KREMLJ Posle optužbi da je Rusija oborila azerbejdžanski avion: To niko ne treba da radi!