PUNJENA POGAČA: Hrskava spolja, sočna iznutra! (RECEPT/VIDEO)
PREDLOG za doručak ili ručak za sve kojima treba dosta energije tokom dana.
Baka iz Bakine kuhinje je za danas izabrala ukusnu punjenu pogaču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci za testo:
300 ml mleka
30 ml ulja
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
550-600 gr brašna
malo soli
Sastojci za nadev:
300 gr sira feta
100 gr šunke
3 kašike rendanog kačkavalja
1 jaje
malo peršunovog lista
1 jaje
Premazivanje:
1 žumance
susam
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odmara 15 min. Sir izdrobiti viljuškom dodati pavlaku, jaje šunku i peršunov list i sjediniti..
Testo razvući okruglo pa prebaciti u pleh. Staviti na sredinu manji tanjir, pa krajeve trakasto iseći. Sir ređati u krug na ivicu između traka i linije od kruga koji je napravio tanjir. Trake presavijati ka unutrašnjosti kao što je prikazano u videu.
U sredinu istresti ostatak nadeva, poravnati. Pokriti da naraste, pa premazti žumancetom i posuti semenkama.
Peći na 190 stepeni C oko 40 min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Voćna torta sa piškotama (FOTO/VIDEO)
06. 07. 2023. u 11:00
IDEALAN RECEPT ZA BRZ RUČAK: Danas spremamo zapečenu testeninu sa mesom (VIDEO)
27. 06. 2023. u 07:00
POSNE PAPRIKE SA PROSOM: ''Ovako ukusne još nisam jela''- poručuje baka ( VIDEO)
26. 06. 2023. u 09:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)