PUNJENA POGAČA: Hrskava spolja, sočna iznutra! (RECEPT/VIDEO)

07. 07. 2023. u 19:44

PREDLOG za doručak ili ručak za sve kojima treba dosta energije tokom dana.

ПУЊЕНА ПОГАЧА: Хрскава споља, сочна изнутра! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Baka iz Bakine kuhinje je za danas izabrala ukusnu punjenu pogaču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sastojci za testo: 

300 ml mleka
30 ml ulja
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
550-600 gr brašna 
malo soli

Sastojci za nadev: 

300 gr sira feta
100 gr šunke
3 kašike rendanog kačkavalja
1 jaje
malo peršunovog lista
1 jaje

Premazivanje:

1 žumance
susam

Priprema: 

Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odmara 15 min. Sir izdrobiti viljuškom dodati pavlaku, jaje šunku i peršunov list i sjediniti..

Testo razvući okruglo pa prebaciti u pleh. Staviti na sredinu manji tanjir, pa krajeve trakasto iseći. Sir ređati u krug na ivicu između traka i linije od kruga koji je napravio tanjir. Trake presavijati ka unutrašnjosti kao što je prikazano u videu.

U sredinu istresti ostatak nadeva, poravnati. Pokriti da naraste, pa premazti žumancetom i posuti semenkama.

Peći na 190 stepeni C oko 40 min.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIJA DOBILA NOVOG SELEKTORA! Terziću ugovor na četiri godine