PUN JE UKUSA, PRIRODAN I JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU: Napravite kečap kod kuće

Новости онлајн

04. 06. 2025. u 16:14

VIŠE vam neće pasti na pamet da koristite kupovni.

ПУН ЈЕ УКУСА, ПРИРОДАН И ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ: Направите кечап код куће

Foto: Printskrin Youtube/ Elvirina kuhinja

Idealno ide uz pomfrit, roštilj, sendviče ili kao dodatak omiljenim jelima.

Sastojci:

* 950 g oljuštenih paradajza (ili pasirani paradajz)
* 50 g paradajz pirea
* 1 srednja glavica crnog luka
* 1 i po čen belog luka
* 80 g jabukovog sirćeta
* 60 g belog ili smeđeg šećera
* 1 kašičica soli
* po 1 veći prstohvat: mlevenog crnog bibera, mlevenog cimeta, mlevenih karanfilića, mlevenog muskatnog oraščića
* malo maslinovog ulja
* (po potrebi: gustin razmućen u vodi za zgusnjavanje)

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk. U manjoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte luk i 1 iseckan čen belog luka, pa propržite dok ne omekšaju. Dodajte oljuštene (ili pasirane) paradajze. Umešajte paradajz pire, šećer, sirće, so, biber, karanfilić, muskatni oraščić i prstohvat cimeta. Dobro promešajte i pustite da proključa.

Smanjite vatru na minimum i kuvajte 40–50 minuta, povremeno mešajući. Po potrebi zgusnite kečap sa malo gustina razmućenog u vodi. Izblendajte smesu štapnim ili običnim blenderom, a zatim je po želji procedite kroz cediljku za glatkiju teksturu.

Ostavite da se ohladi i sipajte u sterilizovanu teglu.

Prijatno!

(Stil / Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sunoko organizovao tradicionalni Dan polja šećerne repe