BAKIN KOLAČ: Najbolji recept koji uvek uspeva
Zvali ih galete, bakin kolač ili vafli, jedno je sigurno – ovaj kolač je poslastica koja je osvojila svet.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 čaše brašna
- 3 cela jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- sok od pola limuna
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, pa im dodajte mokre sastojke: mleko, ulje, limunov sok i jaja. Sve dobro promešajte, dok ne dobijete homogenu smesu.
Zagrejan pekač blago podmažite, pa kutlačom sipajte željenu količnu smese na sredinu pekača.
Poklopite i pecite najmanje dva minuta.
Ponavljajte sve dok ne potrošite kompletan materijal.
Služite uz šlag, bobičasto voće, domaći džem, kugle sladoleda, puding...
Preporučujemo

KINDER PINGVIN KOLAČ: Ukusniji od kupovnog, a deca će biti oduševljena ukusom
27. 04. 2024. u 17:00

KOLAČ OD ŠERBETA: Zaboravljen starinski kolač koji budi sva čula
05. 04. 2024. u 10:44

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"CINIČAN - U POZITIVNOM SMISLU": Moskva o Trampovim pokušajim da okonča ratove
PRISTUP američkog predsednika Donalda Trampa u vođenju diplomatije kroz sklapanje trgovinskih dogovora "prilično je ciničan", ali u pozitivnom smislu, izjavio je u petak predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.
05. 09. 2025. u 19:51
Komentari (0)