MIRIS I UKUS DETINJSTVA I JESENI: Kompot od dunja - Baš ovakvog su ga pravile naše bake
KOMPOT od dunja se pravi vrlo jednostavno. Proveren je desert za zimu, koji se oduvek rado jede i podseća na detinjstvo.
Sastojci:
12 dunja
4 limuna,
šećer po želji
2 l vode
Recept za kompot od dunja:
Za kompot od dunja u šerpu sipajte vodu i ubacite limuntus, kao i limun iseckan na kolutove. Dunje isperite i oljuštite koru, pa ih potopite u rastvor koji ste napravili, da ne potamne.
Isecite ih na manje kriške ili kockice i rasporedite u sterilisane staklene tegle. Preko dunja poslažite kolutove limuna, pa ubacite u svaku porciju po 5 kašika šećera i prelijte pripremljenom vodom sa limuntusom preko njih, do vrha tegli.
Dobro zatvorite tegle. U veliku šerpu sipajte vodu i poslažite tegle tako da se ne dodiruju, odvojite ih krpama i krčajte 20 minuta na jakoj vatri. Nakon toga ih skinite sa vatre i ostavite da se ohlade.
Sledećeg dana ih izvadite iz šerpe i spremite na tamno i hladno mesto.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)