MIRIS I UKUS DETINJSTVA I JESENI: Kompot od dunja - Baš ovakvog su ga pravile naše bake

Tatjana Marković

28. 10. 2024. u 14:30

KOMPOT od dunja se pravi vrlo jednostavno. Proveren je desert za zimu, koji se oduvek rado jede i podseća na detinjstvo.

МИРИС И УКУС ДЕТИЊСТВА И ЈЕСЕНИ: Компот од дуња - Баш оваквог су га правиле наше баке

Foto Shutterstock

Sastojci:

12 dunja

40 g limuntusa
4 limuna,
šećer po želji
2 l vode

Recept za kompot od dunja:

Za kompot od dunja u šerpu sipajte vodu i ubacite limuntus, kao i limun iseckan na kolutove. Dunje isperite i oljuštite koru, pa ih potopite u rastvor koji ste napravili, da ne potamne.

Isecite ih na manje kriške ili kockice i rasporedite u sterilisane staklene tegle. Preko dunja poslažite kolutove limuna, pa ubacite u svaku porciju po 5 kašika šećera i prelijte pripremljenom vodom sa limuntusom preko njih, do vrha tegli.

Dobro zatvorite tegle. U veliku šerpu sipajte vodu i poslažite tegle tako da se ne dodiruju, odvojite ih krpama i krčajte 20 minuta na jakoj vatri. Nakon toga ih skinite sa vatre i ostavite da se ohlade.

Sledećeg dana ih izvadite iz šerpe i spremite na tamno i hladno mesto.

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PRENEO SAM NA NJU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: Kalašture mi čuvale decu

"PRENEO SAM NA NjU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: "Kalašture mi čuvale decu"

KOMPOZITOR Milutin Popović Zahar iza sebe ima brojne hitove, ali i priče koje je sada rešio da ispriča javno. Zahar je oduvek težio i sanjao da postane nešto što njegovi roditelji kao prosvetni radnici nisu bili. Doživeo je veliku slavu, a u iskrenoj ispovesti ispričao je kroz šta je sve prolazio, ali i sa kakvim se ljudima susretao kroz posao koji mu je mnogo i doneo i odneo.

01. 06. 2025. u 17:39

Komentari (0)

HAOS! Karlo Anćeloti uopšte nije selektor Brazila?! Za sve kriv lažni fudbalski menadžer!