TRADICIONALNA GIBANICA: Uživaćete u svakom zalogaju, prema receptu naših baka

Новости онлине

07. 11. 2024. u 07:00

Sočna pita raspametiće i one izbirljive.

ТРАДИЦИОНАЛНА ГИБАНИЦА: Уживаћете у сваком залогају, према рецепту наших бака

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 4 jajeta
  • 1/2 l jogurta
  • 2 dl ulja
  • 2 dl kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojte kore pa jednu stavite u podmazan pleh, drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojte 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival