RECEPT ZA POSNI HLEB: Mekan kao duša, a pun ukusnih semenki

Новости онлине

11. 12. 2024. u 07:00

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ХЛЕБ: Мекан као душа, а пун укусних семенки

Foto: Shutterstock

To nikako ne umanjuje njihov fantastičan ukus. U to se lako možete uveriti, zahvaljujući ovom receptu.

Sastojci:

  • 200g crnog brašna i oko 300 g belog brašna
  • 1 kesica kvasca
  • so 
  • dve čaše tople vode
  • malo šećera
  • kašika susama i kašika lana
  •  

Priprema:

U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.

Mešajte smesu dok ne dobijete glatko testo.

U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.

Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub