DOMAĆE MINI ROL VIRŠLE: Omiljeno pecivo našeg detinjstva
Ukoliko želite da sebi, svojoj porodici ili gostima napravite ukusno pecivo, onda je ovo idealan recept za vas. Mekane i vazdušaste rol viršle su jednostavne za pripremu, a ukus će vas oduševiti.

Foto: Printskrin Jutjub/tasty
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 30 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 400 ml jogurta
- 2 žumanca
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 600 gr brašna
- 300 gr manjih viršli
Priprema:
Mleko zagrejte, ali pripazite da ne proključa. U 250 ml toplog mleka stavite kvasac, jednu kašiku brašna, šećer i so, pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodajte ostatak brašna, ulje, drugu polovinu mleka, dva žumanca i jogurt.
Mesite dok se svi sastojci ne sjedine.
Testo oblikujte u loptu i premažite ga uljem sa svih strana, pa ga pokrijte najlon kesom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje četiri sata.
Na radnu površinu pospite malo brašna i razvucite testo na jedan centimetar debljine. Isecite ga na 12 širokih traka. Viršlu uvijte u svaku traku posebno.
Na tepsiju stavite pek papir i slažite rol viršle. Umutite jedno jaje i premažite ih.
Pecite na 200 stepeni, 25 minuta.
Služite ih tople.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT NAŠIH BAKA: Mekike punjene sirom - idealne za doručak, užinu, ili večeru
30. 05. 2024. u 07:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)