TORTILJA PITA SA POVRĆEM: Osvojiće vas na prvi zalogaj
Tortilja pite se prave jednostavno i na brzinu, pa su odličan predlog kada su napolju vrućine. Postoji puno različitih recepata za tortilja pite, a mi vam donosimo najbolji.

Foto Printskrin Youtube/kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 kašika putera
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 300 ml neutralne pavlake
- 50 g feta sira
- 1 tortilja
- 150 g tvrdog sira
- parmezan
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa sipajte malo ulja. Dodajte brokoli isečen na cvetove i promešajte. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa dodajte sitno seckanu papriku i pospite italijanski začin. Pržite dok povrće ne omekša. U drugoj posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili sa pavlakom za kuvanje. U tu smesu dodajte izdrobljeni feta sir i promešajte. U tepsiju stavite tortilju, tako da pokrije i ivice. Pospite rendani sir i parmezan, pa poređajte prženo povrće. Preko sipajte smesu od jaja i ponovo pospite sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 25 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)