PITA OD BORANIJE: Za ovu pitu svako će vam tražiti recept
Skroz neobični, a savršeno ukusni zalogaji.
Sastojci:
Za Kore:
- brašno 300 g
- prašak za pecivo 2 kašičice
- so 1/4 kašičice
- maslac 200 g
- kisela pavlaka 20% mm 200 g
- 1 jaje
- neutralna pavlaka 1 kašika
Za Fil:
- pečurke 500 g
- crni luk 1 veća glavica
- boranija 700 g
- majčina dušica 1 kašičica
- so po ukusu
- biber po ukusu
- sirni namaz sireto paradajz bosiljak 250 g
- mleko 100 ml
- ulje po potrebi
Priprema:
Iseckajte pečurke na listiće i dinstajte ih na ulju dok ne puste vodu, pa ih izvadite na tanjir. Na istoj masnoći propržite luk, dodajte boraniju i dinstajte dok ne omekša. Dodajte so, biber, sirni namaz, mleko i pečurke, promešajte, pa kada sir počne da se topi sklonite sa ringle. Za koru u činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo. Hladan maslac isecite na kocke i dodajte ga brašnu. Mesite dok ne dobijete kompaktno testo. Podelite ga na dva dela. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo i stavite ga u okrugli pleh prečnika 24 cm. Sipajte smesu od boranije i pečuraka i prekrijte drugim delom testa koje ste takođe razvukli. Na sredini pite napravite rupu da bi para mogla da izlazi i pecite je na 200 stepeni pola sata ili dok ne dobije lepu braon koricu.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan
19. 11. 2024. u 07:00
TRADICIONALNA GIBANICA: Uživaćete u svakom zalogaju, prema receptu naših baka
07. 11. 2024. u 07:00
NAJBOLjI RECEPT ZA PITU SA LUKOM: Super jednostavna, a neverovatno ukusna
04. 11. 2024. u 13:18
SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)