PITA SA PIRE KROMPIROM, ŠUNKOM I SIROM: Morate je probati, fantastičnog je ukusa

Jovana Vasić

11. 01. 2025. u 07:00

Za pitu sa pire krompirom, šunkom i sirom poslažite pire krompir u tepsiju sa šunkom između. Izaberite vrstu šunke koju god želite, samo je bitno da je vrlo tanko nasečena.

ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 5 kašika putera, otopljenog
  • 1 kg i 400 g krompira
  • so po ukusu
  • 170 g belogsira
  • 150 g kačkavalja, narendanog
  • 2 velika jajeta
  • 90 ml pavlake za kuvanje
  • 450 g šunke, tanko narezane
  • 40 g prezla
  • 1/2 kašičice bibera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°. Podmažite tepsiju puterom. U velikom loncu, prelijte krompir vodom i začinite solju. Ostavite da proključa i kuvajte dok ne omekša, 20 do 25 minuta. Ocedite, a zatim ispasirajte da dobijete pire.

U međuvremenu, u srednjoj posudi, pomešajte beli sir i kačkavalj. Odvojite 56 g mešavine sira. Dodajte jaja i pavlaku za kuvanje u preostalu mešavinu sira i promešajte da se sjedini. Dodajte mešavinu jaja i 4 kašike putera u pire krompir i promešajte da se sve sjedini.

U pripremljenu tepsiju stavite polovinu krompira. Pospite mešavinu sira koju ste odvojili preko krompira. Posložite šunku. Preko šunke rasporedite preostalu mešavinu krompira. U maloj posudi pomešajte prezle, biber i preostali kačkavalj i kašiku putera. Pospite u ravnom sloju preko krompira. Pecite dok ne porumeni, 40 do 45 minuta.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DEVETA TITULA MORA DA PRIČEKA: Roni OSaliven se povukao sa turnira u Londonu