KAJGANA MAFINI SA SLANINOM, KROMPIROM I SPANAĆEM: Neodoljivi i svaki zalogaj je pravi užitak

Daliborka Lazarević

03. 02. 2025. u 07:00

NAPRAVITE ukusne slane kajgana mafine u koje ćete dodati slaninu, sir, spanać i krompir.

КАЈГАНА МАФИНИ СА СЛАНИНОМ, КРОМПИРОМ И СПАНАЋЕМ: Неодољиви и сваки залогај је прави ужитак

Foto: Shutterstock

Slatki mafini su osvojili srca ljudi i popularni su svuda u svetu, ali slani su podjednako ukusni.

Raznovrsni sastojci samo poboljašavaju ukus, a ovi kajgana mafini se prave sa slaninom, sirom, spanaćem i krompirom. Prosto su neodoljivi i svaki zalogaj je pravi užitak. Malo propržite sastojke pre dodavanja u jaja, a onda ih sipajte u kalup za mafine koji ćete posle lako oprati pomoću trika. Peku se 20 minuta i na stoju je obrok za pamećenje. 

Sastojci:

  • 6 parčića slanine
  • 1/2 crnog luka
  • 2-3 mala krompira
  • 2 šolje bebi spanaća
  • 8 jaja
  • 2 kašičice čili sosa
  • 200 g tvrdog sira
  • 150 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Propržite seckanu slaninu, pa je izvadite iz tiganja i u istom propržite seckani crni luk i rendani krompir. U činiji umutite jaja, posolite i dodajte čili sos (može i ljuti kečap). Zatim dodajte seckani spanać, proprženo povrće, spanać i pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte. Sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili. Pospite rendanim sirom, pa pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. 

(stvarukusa.mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FENERBAHČE SLAVIO POSLE PREOKRETA: Žoze Murinjo gledao magiju Dušana Tadića  (VIDEO)