NAJUKUSNIJA AMERIČKA PITA: Kada je jednom probate, uvek ćete joj se vraćati

Новости онлине

24. 03. 2025. u 15:00

Kada u jednom zalogaju dobijete i kremastu i hrskavu teksturu, plus zanosne ukuse voća, to znači da takav kolač mora da se proba.

НАЈУКУСНИЈА АМЕРИЧКА ПИТА: Када је једном пробате, увек ћете јој се враћати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

pekmez od šljiva 6 kašika

Za testo:

  • brašno 400 g
  • maslac 250 g
  • šećer 5 kašika
  • jaje 1 komad
  • vanilin šećer 1 kesica
  • prašak za pecivo 1 kašičica

Za fil:

  • mleko 1 l
  • puding od vanile 2 kesice
  • šećer 8 kašika
  • gustin 2 kašike
  • maslac 100 g

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i maslac koji ste umutili sa šećerom, vanilin-šećerom i jajetom. Testo dobro zamesite i podelite tako da trećinu testa stavite u zamrzivač, a ostatak stavite u foliju i držite 10 minuta u frižideru. Veći komad testa razvaljajte i stavite u pleh za pitu.

Za fil skuvajte puding na uobičajeni način dodajući mu gustin i, kad se malo prohladi, umućen maslac. Na testo nanesite krem od pudinga, preko pudinga premažite blago zagrejan pekmez i odozgo narendajte testo iz zamrzivača.

Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Pita treba da dobije zlatnu boju i da mrvice budu hrskave.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZ RINGA U BIZNIS – KAKO POBEDNICI GRADE BUDUĆNOST: Intervju - Adnan Bajramović