NAJUKUSNIJA AMERIČKA PITA: Kada je jednom probate, uvek ćete joj se vraćati
Kada u jednom zalogaju dobijete i kremastu i hrskavu teksturu, plus zanosne ukuse voća, to znači da takav kolač mora da se proba.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
pekmez od šljiva 6 kašika
Za testo:
- brašno 400 g
- maslac 250 g
- šećer 5 kašika
- jaje 1 komad
- vanilin šećer 1 kesica
- prašak za pecivo 1 kašičica
Za fil:
- mleko 1 l
- puding od vanile 2 kesice
- šećer 8 kašika
- gustin 2 kašike
- maslac 100 g
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i maslac koji ste umutili sa šećerom, vanilin-šećerom i jajetom. Testo dobro zamesite i podelite tako da trećinu testa stavite u zamrzivač, a ostatak stavite u foliju i držite 10 minuta u frižideru. Veći komad testa razvaljajte i stavite u pleh za pitu.
Za fil skuvajte puding na uobičajeni način dodajući mu gustin i, kad se malo prohladi, umućen maslac. Na testo nanesite krem od pudinga, preko pudinga premažite blago zagrejan pekmez i odozgo narendajte testo iz zamrzivača.
Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Pita treba da dobije zlatnu boju i da mrvice budu hrskave.
(superrecepti)
Preporučujemo

TRADICIONALNA VRANjANSKA PITA: Samsa sa mileramom od gotovih kora
15. 03. 2025. u 07:00

FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
08. 03. 2025. u 12:30Jovana Vasić

PREMINUO HALID BEŠLIĆ: Legendarni pevač umro u 71. godini
LEGENDA narodne muzike, Halid Bešlić, preminuo je u 71 godini, preneli su regionalni mediji.
07. 10. 2025. u 13:44

AJDE ANGELA, ŠTA JE OVO? Stoltenberg tvrdi: NATO bio na korak od raspada, Tramp brutalno odgovorio svima u Alijansi
AMERIČKI predsednik Donald Tramp umalo je raspustio NATO 2018, ali su ga evropski saveznici uspeli da ga ubede da će povećati vojnu potrošnju, piše u svojim memoarima bivši generalni sekretar bloka Jens Stoltenberg.
07. 10. 2025. u 06:45

CECA NEUTEŠNA: Halid je bio velika ljudina, nikad nisam čula nešto loše o njemu
PEVAČ Halid Bešlić preminuo je u 72. godini, i rastužio svoje najbliže, obožavaoce, ali i kolege sa estrade.
07. 10. 2025. u 14:43
Komentari (0)