NAJUKUSNIJA AMERIČKA PITA: Kada je jednom probate, uvek ćete joj se vraćati
Kada u jednom zalogaju dobijete i kremastu i hrskavu teksturu, plus zanosne ukuse voća, to znači da takav kolač mora da se proba.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
pekmez od šljiva 6 kašika
Za testo:
- brašno 400 g
- maslac 250 g
- šećer 5 kašika
- jaje 1 komad
- vanilin šećer 1 kesica
- prašak za pecivo 1 kašičica
Za fil:
- mleko 1 l
- puding od vanile 2 kesice
- šećer 8 kašika
- gustin 2 kašike
- maslac 100 g
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i maslac koji ste umutili sa šećerom, vanilin-šećerom i jajetom. Testo dobro zamesite i podelite tako da trećinu testa stavite u zamrzivač, a ostatak stavite u foliju i držite 10 minuta u frižideru. Veći komad testa razvaljajte i stavite u pleh za pitu.
Za fil skuvajte puding na uobičajeni način dodajući mu gustin i, kad se malo prohladi, umućen maslac. Na testo nanesite krem od pudinga, preko pudinga premažite blago zagrejan pekmez i odozgo narendajte testo iz zamrzivača.
Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Pita treba da dobije zlatnu boju i da mrvice budu hrskave.
(superrecepti)
Preporučujemo
TRADICIONALNA VRANjANSKA PITA: Samsa sa mileramom od gotovih kora
15. 03. 2025. u 07:00
FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
08. 03. 2025. u 12:30Jovana Vasić
VATROGASCU POZLILO OD PRIZORA KOJI JE ZATEKAO: Mučne scene na mestu pogibije Ane Radović i njenog prijatelja
JUTROS je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri lociran automobil marke "audi" u kome su pronađena dva tela, a jedno do njih je telo Ane Radović za kojom se tragalo od 23. novembra.
26. 11. 2025. u 13:30
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
SLOBODA I VOJIN SE SELE: Kupili stan, a evo i gde! Doneli bitnu odluku
SLOBODA i Vojin su ovaj stan kupili pre više od godinu dana...
25. 11. 2025. u 08:41
Komentari (0)