SLANI ROLAT SA SIROM I GRIZOM: Recept za domaće pecivo koji mora da ima svaka kuća

Новости онлине

11. 04. 2025. u 07:00

Ako imate pri ruci pakovanje kora za pitu, nećete odoleti i napravićete slasni domaći rolat sa sirom i grizom čim pročitate recept.

СЛАНИ РОЛАТ СА СИРОМ И ГРИЗОМ: Рецепт за домаће пециво који мора да има свака кућа

Foto: Shutterstock

Uz hladan jogurt je jednostavno neodoljiv, a danima će biti i sočan i svež, pa ćete dugo moći da uživate u njemu... naravno, ako odolite da ga ne pojedete odmah.

Sastojci:

  • 1 pakovanje tankih kora za pitu
  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 350 g sira
  • so po ukusu
  • 20 g susama
  • 20 g lanenog semena

Priprema:

Umutite jaja, pa im dodajte soli u skladu s tim koliko je slan sir.
Postepeno dodajte jogurt, pa odmah i griz, zatim ulje i prašak za pecivo i sjedinite.
Podelite smesu na dva jednaka dela, a podelite i pakovanje kora.
Stavite koru, namažite filom, pa tako sve dok ne potrošite tu polovinu kora. Na poslednju stavite fil, razmažite, pa pospite polovinu pripremljenog sira.
Urolajte u čvrst rolat i stavite u pleh obložen pek-papirom.
Isto ponovite s drugom polovinom sastojaka, za drugi rolat.
Premažite rolat ostatkom smese od jaja i griza, pa pospite susamom i semenkama lana.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju bakarnu boju.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CICIPAS SVE OTKRIO: Grčki teniser se oglasio o novom treneru