SLANI ROLAT SA SIROM I GRIZOM: Recept za domaće pecivo koji mora da ima svaka kuća
Ako imate pri ruci pakovanje kora za pitu, nećete odoleti i napravićete slasni domaći rolat sa sirom i grizom čim pročitate recept.

Foto: Shutterstock
Uz hladan jogurt je jednostavno neodoljiv, a danima će biti i sočan i svež, pa ćete dugo moći da uživate u njemu... naravno, ako odolite da ga ne pojedete odmah.
Sastojci:
- 1 pakovanje tankih kora za pitu
- 4 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 350 g sira
- so po ukusu
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema:
Umutite jaja, pa im dodajte soli u skladu s tim koliko je slan sir.
Postepeno dodajte jogurt, pa odmah i griz, zatim ulje i prašak za pecivo i sjedinite.
Podelite smesu na dva jednaka dela, a podelite i pakovanje kora.
Stavite koru, namažite filom, pa tako sve dok ne potrošite tu polovinu kora. Na poslednju stavite fil, razmažite, pa pospite polovinu pripremljenog sira.
Urolajte u čvrst rolat i stavite u pleh obložen pek-papirom.
Isto ponovite s drugom polovinom sastojaka, za drugi rolat.
Premažite rolat ostatkom smese od jaja i griza, pa pospite susamom i semenkama lana.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju bakarnu boju.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
20. 01. 2025. u 07:00Novosti online

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)