PITA OD TIKVICA: Jednostavan i ukusan recept za svaku priliku

Новости онлине

15. 04. 2025. u 14:30

Pita sa tikvicama se lako pravi i vrlo je sočna, idealna za bilo koji obrok.

ПИТА ОД ТИКВИЦА: Једноставан и укусан рецепт за сваку прилику

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g tikvica, iseckanih
  • 1/2 kašičice soli
  • 4 jajeta, lagano umućena
  • 240 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 120 g sitno seckanog luka
  • 120 g putera, rastopljenog
  • 120 g iseckanog kačkavalja
  • 120 g rendanog parmezana
  • 1 kašičica seckanog svežeg ruzmarina
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera

Priprema:

Kako biste napravili ovu pitu, prvo stavite iseckane tikvice u posudu i pospite ih sa 1/2 kašičice soli, pa ostavite da odstoje 15 minuta. Prebacite u čistu kuhinjsku krpu i iscedite višak tečnosti u sudoperu. Zagrejte rernu na 175 stepeni C.

Podmažite okruglu tepsiju za pitu. U velikoj činiji pomešajte tikvice, jaja, brašno, prašak za pecivo, luk, rastopljeni puter, kačkavalj, parmezan, ruzmarin, peršun i biber, pa dobro promešajte.

Rasporedite smesu u pripremljenu tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni i nož ubačen u sredinu ne bude čist, oko 45 minuta.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Niko ne može da veruje šta su uradile sinhrone plivačice iz Ukrajine posle osvajanja medalja (VIDEO)