PRŽENI ŠTAPIĆI SA ŠUNKOM I SIROM: Pravo malo zadovoljstvo koje se sprema brzo i jednostavno, a nestaje još brže
Ovi prženi štapići sa šunkom i sirom su mekani iznutra, hrskavi spolja i savršeni za doručak, užinu ili druženje. Nema kvasca, nema čekanja da naraste – samo zamutite, razvučete i pržite.

foto Printscreen youtube
Sastojci:
- 250 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 400 g brašna
- 100 g šunke (narendane)
- 100 g kačkavalja (narendanog)
- Malo svežeg peršuna (sitno seckanog)
- Ulje za prženje (količina po potrebi)
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte jogurt, jaja, so. Dodajte kačkavalj, šunku i peršun. Na kraju umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i zamesite testo. Razvucite testo na blago pobrašnjenoj površini na debljinu oko 1 cm i isecite štapiće.
Pržite ih u ulju, zagrejanom na srednje jakoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
(stvarukusa)
Preporučujemo

HRSKAVI ŠTAPIĆI OD KROMPIRA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM: Savršeno idu uz razna jela, a i sama po sebi su svojevrsni specijalitet
04. 03. 2025. u 08:00Jovana Vasić

LISNATE ROLNICE SA SPANAĆEM I SIROM: Hrskave, punjene i gotove za 20 minuta
29. 04. 2025. u 07:00

RUSKI AMBASADOR: Ako NATO to uradi, izbiće rat
AKO NATO obori ruski avion, to će značiti vojni sukob, izjavio je ambasador Rusije u Parizu Aleksej Meškov.
25. 09. 2025. u 16:04

RUSI NAPALI SEVERNO OD KIJEVA: Desetine hiljada ljudi bez struje i vode, Ukrajinci besni zbog nedostatka odbrane
RUSKI dronovi gađali su u četvrtak, 25. septembra, ključnu infrastrukturu u gradovima Černigov i Nižin na severu Ukrajine, ostavivši desetine hiljada stanovnika bez struje i vode.
25. 09. 2025. u 16:56

"KOJI PO REDU?" Goca u neverici, burno reagovala na Lazićev udes - "Dobro bre Darko, da li si ti normalan?"
GOCA Tržan najavila je svoj novi koncert i tom prilikom govorila o privatnom životu, braku i ćerki koja je nedavno proslavila punoletstvo. Prokomentarisala je i vest da je Darko Lazić ponovo imao udes.
26. 09. 2025. u 09:56
Komentari (0)