NEOBIČNE BRUSKETE KOJE SE PAMTE: Kad se pomeša italijanska i srpska kuhinja (RECEPT)
Kada poželite da na brzinu pripremite nešto ukusno, a drugačije, ove bruskete su pravi izbor. Kombinacija šunke, pavlake, majoneza, šećerca i svežeg paradajza ujednačena je i ukusna, a aroma origana daje posebnu završnicu. Idealne su za predjelo, užinu ili večeru u društvu. Brzo se prave, a još brže nestaju sa stola!
FOTO: Novosti
Bruskete sa pavlakom, šunkom i paradajzom
Sastojci (za 4 osobe):
1 baget ili 8 parčića hleba za tost
1/2 šolje šećerca (kukuruza, iz konzerve ili kuvanog)
3 kašike kisele pavlake
2 kašike majoneza
150 g šunke, sitno seckane
1 svež paradajz, seckan na kockice
prstohvat suvog origana
so i biber po ukusu
maslinovo ulje (opciono)
Priprema:
U činiji izmešajte šećerac, pavlaku, majonez, šunku i paradajz. Začinite solju, biberom i origanom.
Po želji, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.
Smesu nanesite na parčiće hleba.
Pecite u rerni na 180°C oko 5–7 minuta, dok se blago ne zapeku.
Poslužite toplo ili hladno – odlične su u svakoj varijanti.
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)