TOST SA RIKOTOM I PARADAJZOM: Recept za omiljeni doručak
Rustična italijanska užina sa kremastim rikota sirom namazanim preko prepečenog hleba od kiselog testa, prelivena zrelim paradajzom, maslinovim uljem i začinima. Jednostavan, ali elegantan užitak!
FOTO: Novosti
Za tost
- 4 kriške rustičnog hleba od kiselog testa, prepečene
- 1 šolja rikota sira (svežeg i kremastog)
- 2 velika paradajza, isečena na kriške
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika začina-mešavine susama, maka, belog luka, crnog luka i soli
- Sveži peršun, seckani (za ukrašavanje)
- So i crni biber po ukusu
Priprema tosta:
Prepecite kriške hleba od kiselog testa dok ne porumene i ne postanu hrskave. Na svaku krišku rasporedite debeli, ravnomerni sloj rikota sira. Preko kriški stavite kriške paradajza, blago se preklapajući. Obilno prelijte paradajz maslinovim uljem. Pospite mešavinom začina solju i crnim biberom. Ukrasite svežim peršunom. Poslužite odmah i uživajte!
Prijatno!
Preporučujemo
DOMAĆI HUMUS OD LEBLEBIJA: Jednostavan za pripremu, a za svačiji ukus
27. 12. 2025. u 07:00
SALATA OD AVOKADA: Ukusni avokado sa dresingom od limete i meda
26. 12. 2025. u 21:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)