ZA JAPANSKU KAJGANU KAŽU DA JE NAJUKUSNIJA NA SVETU: Ovo je najbolji način spremanja jaja koji ste ikad probali

Novosti online

13. 10. 2023. u 07:00

AKO ste se ikad pitali kako Japanci prave najbolju kajganu - njihov recept je pred vama. Ukus će vas očarati, sigurni smo u to.

ЗА ЈАПАНСКУ КАЈГАНУ КАЖУ ДА ЈЕ НАЈУКУСНИЈА НА СВЕТУ: Ово је најбољи начин спремања јаја који сте икад пробали

Foto: Printskrin Jutjub/KaitenSushiTV

Japanska kajgana je spoj fantastičnog ukusa i vazdušaste strukture. Kada je jednom napravite na ovaj način, retko ćete se vraćati onom starom. Obožavaju je i najveći gurmani, osvaja sve pri prvom zalogaju i niko se ne zaustavlja na jednoj porciji.

Sastojci:

* 4 jajetaa
* 1 kašičica pirinčanog vina za kuvanje
* 2 kašičice soja sosa
* prstohvat šećera
* malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
* malo putera.

Priprema

Jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi pomešajte u vanglici, ali vodite računa da se ne napravi pena. U tiganju rastopite malo putera na srednjoj temperaturi i sipajte otprilike trećinu smese. Kad smesa malo očvrsne, pomoću štapića motajte u rolat prema sredini.

Na prazan prostor u tiganju sipajte pola preostale smese, pa kad očvrsne, rolat namotajte nazad. Ponavljajte dok ne potrošite svu smesu od jaja. Vodite računa da se jaja dobro ispeku!

Po želji, dok su je smesa od jaja još rovita, sipajte malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira - biće još ukusnije!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN HRANE: Značaj zajedničkih napora u borbi protiv gladi