MNOGO UKUSNIJI OD KUPOVNOG: Kako se pravi domaći mesni narezak
MESNI narezak možete da koristite da napravite slanu tortu, namaz, za sendvič, a super je i kao predjelo... Domaći mesni narezak je ukusniji i kvalitetniji od kupovnog, a lako možete da ga napravite kod kuće.
Mesni narezak možete da koristite u mnogim jelima, a koliko god se trudili da kupite kvalitetan koji sadrži veliki procenat mesa, ipak je bolje da napravite domaći. Zato kod kuće napravite domaći mesni narezak za koji ste sigurni od kog mesa i kako je napravljen.
Potrebno:
* 2 kolenice
* 2 l fante
* 1 l vode
* 2 šargarepe
* 1 crni luk
* 3 lovorova lista
* 10 zrna bibera
* 1 kašika soli
* 4 čena belog luka
* 1 veza peršuna
Recept za domaći mesni narezak sa kolenicom:
Stavite kolenice u šerpu, pa sipajte fantu i vodu. Dodajte cele šargarepe, luk, lovor list, zrna bibera, pa posolite. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Kada šargarepa omekša samo je izvadite iz šerpe i nastavite da kuvate meso. Zatim izvadite meso i iseckajte, pa dodajte mleveni beli luk, seckani peršun i šargarepu. Promešajte i sipajte smesu u plastičnu flašu koju ste oprali i kojoj ste isekli vrh. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se stegne.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (1)