U PRIPREMI OMILJENOG DORUČKA SRBI PRAVE VELIKU GREŠKU: Recept poznatog kuvara iz Amerike za najukusniju kajganu ikada
KAJGANA po receptu najpoznatijeg kuvara iz Amerike ima neopisiv ukus! Čuveni kuvar Entoni Burden pre nekoliko godina je otkrio recept za najukusniju kajganu, inače omiljeni doručak mnogima u Srbiji. Slovi za velikog stručnjaka, a priča se da je probao svu hranu na svetu barem jednom.
Naime, istakao je da svi koji komplikuju proces pravljenja i dodaju bespotrebne namirnice poput mleka i pavlake - greše. Smatra da ukoliko pratite njegovo uputstvo - napravićete je na najbolji način, a ukus će vas očarati.
Podvukao je da u kajganu nikako ne bi trebalo da dodajete sledeće namirnice:
- voda
- mleko
- pavlaka.
Sa druge strane, treba voditi računa da tiganj bude vruć, ali ne previše. Jaja se promešaju prethodno u posudi i začine se samo solju i biberom. Mutite jaja dok se belance i žumance stope, ali pazite da ne preterate i ne pretvorite smesu u penu.
Na tiganj dodajte obilnu količinu putera i grejte dok se ne zapeni.
Izlijte jaja pa ih pustite da se stisnu i neko vreme peku dok ne dobiju kakav-takav oblik.
Zatim ih promešajte viljuškom, i to u obliku brojke osam po tiganju. Sklonite tiganj sa ringle kad kajgana postane prozračna i čvrsta.
"Mislim da ni pavlaka ni mleko ne oplemenjuju ukus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad pravite kajganu, ne pravite quiche", rekao je Burden.
Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku, jer tako postanu previše tvrda, a Burden još dodaje da na kraju ne treba previše viljuškom mešati jaja, jer ćemo inače dobiti sitne komadiće umesto kajgane.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HRSKAVA I KISELKASTA, A BRZO SE PRAVI! Krompir pica sa kiselim krastavcima
10. 02. 2024. u 07:00
ODLIČNO I SITO JELO BEZ MESA: Rižoto sa spanaćem, fenomenalnog ukusa
08. 02. 2024. u 08:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (1)