PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
DRŽAĆE vas dugo sitim.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 200 gr žita
* 200 gr oraha
* 1 kafena kašičica belog luka u prahu
* 200 gr suvih šljiva
* 800 gr krompira
* 100 ml paradajz soka
* 200 ml vode
* 1 kašika suvog biljnog začina
* 1 kašika ruzmarina
* so
Priprema:
Živo operite i prokuvajte sat vremena. Onda ga stavite u jednu posudu.
Orahe sameljite u blenderu pa dodajte žitu i izmešajte. Dodajte beli luk u prahu i so, pa sve promešajte.
Malo prokuvajte suve šljive pa ih sitno iseckajte. Krompir isecite na kolutove.
U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red krompira pa preko suve šljive, pa orahe i žito. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa redom krompira.
Napravite preliv od paradajz soka, vode i suvog začina, pa prelijte preko musake. Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta.
Prijatno!
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)