NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom
NERETKO se dešava da nam ostane stari hleb, koji onda bacamo.

Foto: Shutterstock
Ipak, od hleba koji nije svež može da se napravi izvrstan obrok - Popara sa paradajz sosom.
U poparu sa paradajz sosom dodajte luk i bosiljak, i dobićete začinjeno, a lagano jelo.
Sastojci:
200 g starog hleba
1 crveni luk
Maslinovo ulje
20 g svežeg bosiljka
100 ml povrtnog bujona
Biber i so po ukusu
Recept za poparu sa paradajz sosom
Za poparu sa paradajz sosom nasecite hleb na tanke kriške, presecite ako su velike. Takođe, jedan crveni luk isecite na kriške i zatim na male liske.
U tiganj stavite maslinovo ulje, a potom ubacite luk. Dinstajte minut-dva pa ubacite paradajz pire. Dodajte biber i so, povrtni bujon i sveži bosiljak. Sve dobro promešajte i dinstajte 2 minuta.
Nakon toga preko sosa stavite kriške hleba. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka deset minuta. Uzmite drvenu kašiku i razmrvite hleb, sve dobro izmešajte. Servirajte i uživajte u popari sa paradajz sosom.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)