NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom

Tatjana Marković

31. 03. 2024. u 06:45

NERETKO se dešava da nam ostane stari hleb, koji onda bacamo.

НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом

Foto: Shutterstock

Ipak, od hleba koji nije svež može da se napravi izvrstan obrok - Popara sa paradajz sosom.

U poparu sa paradajz sosom dodajte luk i bosiljak, i dobićete začinjeno, a lagano jelo.

Sastojci:

200 g starog hleba

800 g paradajz pirea
1 crveni luk
Maslinovo ulje
20 g svežeg bosiljka
100 ml povrtnog bujona
Biber i so po ukusu

Recept za poparu sa paradajz sosom

Za poparu sa paradajz sosom nasecite hleb na tanke kriške, presecite ako su velike. Takođe, jedan crveni luk isecite na kriške i zatim na male liske.

U tiganj stavite maslinovo ulje, a potom ubacite luk. Dinstajte minut-dva pa ubacite paradajz pire. Dodajte biber i so, povrtni bujon i sveži bosiljak. Sve dobro promešajte i dinstajte 2 minuta.

Nakon toga preko sosa stavite kriške hleba. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka deset minuta. Uzmite drvenu kašiku i razmrvite hleb, sve dobro izmešajte. Servirajte i uživajte u popari sa paradajz sosom.

(Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival