NAJBOLJI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU: Zimnica bez konzervansa je fenomenalnog ukusa i traje dugo
Crvene paprike su u Srbiji sinonim za jesen, kada u njima uživamo na razne načine, a već dugo postoji tradicija pripreme peglane paprike za zimnicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 kilograma crvenih paprika
- 2 glavice belog luka
- 500 ml ulja
- 200 g soli
- 100 g šećera
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 1 veza peršuna
Priprema:
Operite paprike i uklonite im semenke, pa ih isecite na deblje trake.
Poređajte trake paprika po dnu posude, pa pospite malo soli i šećera i prelijte s malo ulja i sirćeta. Stavite novi red paprika i ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal.
Ostavite da odstoji preko noći, pa kad omekša ređajte u dobro sterilisane tegle, a između redovna paprika dodajte sitno seckan beli luk, biber i peršun.
Kad završite s ređanjem, prelijte tečnošću od ulja i sirćeta u kom su paprike odstojale preko noći, pa pritisnite plastičnom rešetkom.
Stavite na hladno i tamno mesto i uživajte cele zime u božanstvenom ukusu.
(glossy)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)