SAVRŠEN DODATAK SVEČANOM RUČKU: Kupice od zapečenog pire krompira - tako jednostavne, a izgledaju kao jelo iz najboljih restorana
AKO ste ljubitelj pire krompira, spremite ga na malo drugačiji način.

Foto: Shutterstock
Kupice od zapečenog pire krompira su tako jednostavne, a izgledaju kao jelo iz najboljih restorana. I zato su savršen dodatak svečanoj, ili slavskoj trpezi.
Sastojci:
1 kg krompira, oljuštenog, iseckanog
2 čena belog luka, oljuštena
40 g margarina
80 g mleka
1 kašika rendanog parmezana
1/2 kašičice svežih listova ruzmarina peršuna, ili bosiljka, sitno iseckanih, za serviranje
Recept za kupice od zapečenog pire krompira:
Za kupice od pire krompira stavite krompir i beli luk u veliku šerpu. Prelijte hladnom vodom, tako da ih pokrije. Pustite da provri na jakoj vatri. Kuvajte 12 minuta ili dok ne omekša. Iscedite pa stavite u tiganj na laganu vatru.
Pržite minut ili dok višak tečnosti ne ispari. Skinite sa vatre i ispasirajte da dobijete pire krompir. Dodajte margarin i mleko. Začinite solju i biberom. Mešajte drvenom kašikom dok se sve ne sjedini.
Zagrejte rernu na 220 ℃/200 ℃. Pleh obložite papirom za pečenje. Kašikom stavljajte po 100 g pire krompira na pripremljeni pleh. Oblikujte ih u kupe visine oko 6 cm. Potom lagano poprskajte uljem i pospite parmezanom.
Pecite 20 do 25 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 2 minuta. Servirajte posuto ruzmarinom, peršunom, ili bosiljkom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)