ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA: Savršen za filovanje peciva i torti
Isprobajte italijanski krem od pistaća po jednostavnom receptu i moći ćete da ga koristite za filovanja, ili da ga jednostavno namažete na hleb.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 150 g oljuštenih neslanih sirovih pistaća
- 190 ml punomasnog mleka
- 30 g neslanog putera
- 100 g bele čokolade
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Manje od pola litra vode stavite da provri pa dodajte oljuštene pistaće. Ostavite da vri 4 minuta, pa procedite i ostavite ih na kuhinjsku krpu. Peškir presavijte pa istrljajte pistaće u peškiru da olabavite koricu kojom su obmotani. Potom ih očistite i izblendajte sa 80 ml mleka i kašikom šećera u prahu. Blendirajte 5 minuta, dok ne dobijete glatku pastu.Mleko, puter i belu čokoladu sipajte u čistu šerpu pa zagrejte na tihoj vatri, sve dok se ne otope. U blender stavite pastu pa dodajte mešavinu bele čokolade i blendajte dok smesa ne postane kremasta. Mažite krem od pistaća na hleb ili dodajte omiljenom desertu. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
10. 01. 2025. u 14:00Novosti online

KAKO DA SAMI NAPRAVITE SENF: Posle ovog recepta, nikada nećete ići po kupovni
12. 09. 2024. u 09:30

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

Pevačica više ne živi sa mužem, javno se oglasila: "Nikad ne znaš kroz šta neko prolazi"
"NIKAD ne znaš kroz šta neko prolazi..."
11. 06. 2025. u 19:04
Komentari (0)