HRSKAVI ŠTAPIĆI OD KROMPIRA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM: Savršeno idu uz razna jela, a i sama po sebi su svojevrsni specijalitet
Ne mogu da prestanu da se jedu koliko su neodoljivi. Svi ljubitelji ovog povrća biće oduševljeni receptom.

foto: Printscreen Instagram - sezzy.brown
Sastojci:
- 4–5 velikih belih krompira,
- 1/3 šolje masti (po izboru)
- 750 ml ulja za prženje
- parmezan
- beli luk u granulama
Priprema:
Zagrejte rernu na 130°C.
Oljuštite krompir i izrendajte ga na kolutove. Potom u krompir dodajte mast ili ulje i so, i dobro promešajte.
Obložite kalup za hleb papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite krompir u kalup. Prekrijte još jednim listom papira za pečenje, pritisnite ga tako da papir prione uz krompir, i pecite u rerni 2 sata i 30 minuta.
Ostavite krompir da se hladi 20 minuta. Potrebno je da ga pritisnete nečim teškim dok se hladi i steže u frižideru. Na primer, možete koristiti pravougaonu činiju napunjenu vodom. Ostavite krompir u frižideru najmanje 6–8 sati ili preko noći.
Dobijenu "čvrstu ploču" od krompira isecite na štapiće širine 2–3 cm.
U šerpi zagrejte ulje do visokih temperatura, oko 180°C. Krompiriće treba pržiti brzo, jer što su duže u ulju, to je veća šansa da će se raspasti. Pažljivo stavite krompiriće u vrelo ulje i pržite ih 3–5 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.
Izvadite krompiriće iz ulja, dobro ih procedite i nežno pospite mešavinom soli sa belim lukom. Prebacite ih na tanjir za serviranje, narendajte svež parmezan preko i uživajte!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRŽENICE OD PALENTE: Lako ih je spremiti, teško im je odoleti (VIDEO)
19. 02. 2025. u 17:30Jovana Vasić

NAJUKUSNIJA PITA SA SPANAĆEM: Gotova je za 10 minuta, idealna za doručak, ili večeru (VIDEO)
17. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ZAPEČENA TESTENINA SA KROMPIROM I SIROM: Brzinska večera za celu porodicu (VIDEO)
13. 12. 2024. u 16:00

VEČERA ZA 10 MINUTA: Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
05. 12. 2024. u 17:00

SUZANA JOVANOVIĆ NEĆE PRIMATI SAUČEŠĆA: Sve prijatelje obavestila o jednoj bitnoj informaciji
SUZANA Jovanović stigla je u porodični dom na Bežanijskoj kosi nakon što je direktno sa aerodroma otišla na groblje kako bi dogovorila poslednje detalje oko sahrane osnivača "Granda."
04. 03. 2025. u 14:34

LEKARI U ŠOKU ONIM ŠTO SU NOĆAS VIDELI: Beograđani masovno povraćali, hitna ih vozila i u pritvore
DOKTORKA iz Hitne pomoći u Beogradu, Ivana Stefanović, istakla je jutros da je bilo neuobičajeno mnogo posla sa alkoholisanim građanima tokom noći. Uz to mnogo intervencija, infarkta, kao i saobraćajnih nezgoda.
03. 03. 2025. u 10:05

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)