EVO KAKO DA PRAVILNO SKUVATE JAJA TAKO DA ISPADNU NAJUKUSNIJA: Ključ se krije u ove dve metode

Jovana Vasić

16. 03. 2025. u 14:00

Verovatno ste čuli bezbroj saveta o tome kako najbolje skuvati jaja – jedan od najčešćih je da ih ostavite da ključa pet minuta u vodi, a zatim sklonite sa šporeta.

ЕВО КАКО ДА ПРАВИЛНО СКУВАТЕ ЈАЈА ТАКО ДА ИСПАДНУ НАЈУКУСНИЈА: Кључ се крије у ове две методе

Foto: Profimedia

Međutim, to često rezultira situacijom u kojoj je belance kuvano, dok je žumance ostalo sirovo. Ako želite savršeno skuvano jaje sa mekano kuvanim žumancetom, postoji bolji način.

Prva metoda je jednostavna, ali zahteva pažljivo praćenje koraka. Pre nego što stavite jaja u vodu, prelijte ih hladnom vodom, a tek potom stavite u ključalu vodu. Ringle treba da rade na srednjoj jačini, i tada možete ostaviti jaja da se kuvaju onoliko dugo koliko želite, u zavisnosti od toga kako volite žumance. Iako možda zvuči kao da će kuvanje trajati duže, ovaj metod je zapravo jednako brz kao i klasično kuvanje u ključaloj vodi.

Druga tehnika uključuje sipanje hladne vode u lonac, potapanje jaja, a zatim brzo zagrevanje vode. Kada voda proključa, jaja su kuvana i spremna za posluženje. Ova tehnika je brza i pouzdana, ali sa sobom nosi jedan mali izazov, može biti nešto teže oljuštiti ljusku.

Dakle, sledeći put kada poželite da skuvate jaja na savršen način, setite se ovih jednostavnih, ali efikasnih trikova, i uživajte u savršenom doručku.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE, NISTE OSTARILI... Kristijano Ronaldo ne krije ponos zbog sina - novog reprezentativca Portugala! (FOTO)