EVO KAKO DA PRAVILNO SKUVATE JAJA TAKO DA ISPADNU NAJUKUSNIJA: Ključ se krije u ove dve metode

Jovana Vasić

16. 03. 2025. u 14:00

Verovatno ste čuli bezbroj saveta o tome kako najbolje skuvati jaja – jedan od najčešćih je da ih ostavite da ključa pet minuta u vodi, a zatim sklonite sa šporeta.

ЕВО КАКО ДА ПРАВИЛНО СКУВАТЕ ЈАЈА ТАКО ДА ИСПАДНУ НАЈУКУСНИЈА: Кључ се крије у ове две методе

Foto: Profimedia

Međutim, to često rezultira situacijom u kojoj je belance kuvano, dok je žumance ostalo sirovo. Ako želite savršeno skuvano jaje sa mekano kuvanim žumancetom, postoji bolji način.

Prva metoda je jednostavna, ali zahteva pažljivo praćenje koraka. Pre nego što stavite jaja u vodu, prelijte ih hladnom vodom, a tek potom stavite u ključalu vodu. Ringle treba da rade na srednjoj jačini, i tada možete ostaviti jaja da se kuvaju onoliko dugo koliko želite, u zavisnosti od toga kako volite žumance. Iako možda zvuči kao da će kuvanje trajati duže, ovaj metod je zapravo jednako brz kao i klasično kuvanje u ključaloj vodi.

Druga tehnika uključuje sipanje hladne vode u lonac, potapanje jaja, a zatim brzo zagrevanje vode. Kada voda proključa, jaja su kuvana i spremna za posluženje. Ova tehnika je brza i pouzdana, ali sa sobom nosi jedan mali izazov, može biti nešto teže oljuštiti ljusku.

Dakle, sledeći put kada poželite da skuvate jaja na savršen način, setite se ovih jednostavnih, ali efikasnih trikova, i uživajte u savršenom doručku.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRATKA SA ŽIVCIMA: Gađala skupljača loptica (VIDEO)