TRI NAJLEPŠA RECEPTA ZA SLASNE DOMAĆE KNEDLE: Jedne su neprolazni klasik, a druge – neobično kremasto zadovoljstvo

Новости онлине

26. 04. 2025. u 14:30

Ovi slasni zalogaji neodoljivo mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju, a prave se od jednostavnih sastojaka koje svako ima kod kuće. Njihova priprema može biti pravi užitak, a svaki zalogaj donosi savršen balans mekog testa i sočnog fila.

ТРИ НАЈЛЕПША РЕЦЕПТА ЗА СЛАСНЕ ДОМАЋЕ КНЕДЛЕ: Једне су непролазни класик, а друге – необично кремасто задовољство

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marina's kitchen

1. Klasične knedle sa šljivama

 

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • 12 šljiva
  • 4 kašike šećera
  • 50 g putera
  • 100 g prezli
  • cimet po želji

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite ga i izgnječite dok je još topao.
Dodajte jaje, so i brašno, pa umesite meko testo.
Podelite testo na loptice, u svaku stavite po jednu šljivu i malo šećera, pa oblikujte knedle.
Kuvajte knedle u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu, oko 5 minuta.
Na puteru propržite prezle i uvaljajte knedle. Pospite šećerom i cimetom po želji.

2. Čokoladne knedle

 

Sastojci:

250 g svežeg sira 1 jaje
150 g brašna
1 kašika šećera
prstohvat soli
100 g čokolade (iseckane na kockice)
50 g putera
100 g mlevenog keksa

Priprema:

Pomešajte sir, jaje, šećer i so, pa dodajte brašno i umesite testo.
Oblikujte loptice, u sredinu svake stavite kockicu čokolade.
Kuvajte knedle u ključaloj vodi dok ne isplivaju.
Na puteru propržite mleveni keks, pa uvaljajte knedle i pospite šećerom.

Foto: Shutterstock

3. Knedle sa krem sirom i limunom

 

Sastojci:

250 g krem sira
1 jaje
100 g brašna
1 kašika šećera
korica jednog limuna 50 g putera
100 g mlevenih badema
prah šećer za posipanje

Priprema:

U činiji sjedinite krem sir, jaje, brašno, šećer i koricu limuna.
Ostavite smesu da odstoji 15 minuta, pa oblikujte male loptice.
Kuvajte knedle u ključaloj vodi dok ne isplivaju.
Na puteru propržite mlevene bademe i uvaljajte knedle, pa pospite prah šećerom.

Foto: Shutterstock

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE MOJ RAJ: Neda Ukraden odlučila gde će provesti svoje poslednje dane