ROLNICE OD PEČENE PAPRIKE I SIRA: Recept za predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Preliv od maslinovog ulja, belog luka i svežeg peršuna dodaje miris i svežinu, dok seckani orasi daju prijatnu hrskavost. Idealno kao predjelo, užina ili lagani obrok za goste.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 6–8 pečenih crvenih paprika
- 150 g krem sira (rikota, feta ili svež sir)
- 2–3 čena belog luka
- 2–3 kašike maslinovog ulja
- šaka svežeg peršuna, sitno seckanog
- 2 kašike seckanih oraha
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pečene paprike očistiti od ljuske i semenki, pa ih rasporediti na dasku. Na svaku papriku staviti kašiku sira koji smo pomešali sa seckanim peršunom. Uviti u rolnu. Rolne složiti na tanjir ili poslužavnik. U činiji pomešati maslinovo ulje, sitno seckani beli luk, peršun, so i biber. Preliti rolne ovim mirisnim prelivom. Posuti seckanim orasima i ostaviti kratko u frižideru da se ukusi prožmu.
Poslužiti hladno kao predjelo – izgleda prelepo, a ukus je pravi mediteranski užitak!
Uživajte!
Preporučujemo
KREMASTI ŠPAGETI SA PILETINOM I SUŠENIM PARADAJZOM: Recept za kremastu testeninu
25. 11. 2025. u 22:02
POSNI URNEBES: Namaz od pečene paprike, dimljenog tofua i oraha
25. 11. 2025. u 21:44
BOŽIĆNI KOLAČIĆI: Praznična poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
25. 11. 2025. u 13:00
VATROGASCU POZLILO OD PRIZORA KOJI JE ZATEKAO: Mučne scene na mestu pogibije Ane Radović i njenog prijatelja
JUTROS je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri lociran automobil marke "audi" u kome su pronađena dva tela, a jedno do njih je telo Ane Radović za kojom se tragalo od 23. novembra.
26. 11. 2025. u 13:30
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
SLOBODA I VOJIN SE SELE: Kupili stan, a evo i gde! Doneli bitnu odluku
SLOBODA i Vojin su ovaj stan kupili pre više od godinu dana...
25. 11. 2025. u 08:41
Komentari (0)