RUČAK ZA 15 MINUTA: Domaći napuljski sos od paradajza za špagete (RECEPT)

Kristina Ljubisavljević

15. 07. 2023. u 12:00

ŠAGETE su najbrže spremljen ručak, a ukoliko pre toga napravite domaći sos od paradajza ručak je gotov za 15 minuta!

РУЧАК ЗА 15 МИНУТА: Домаћи напуљски сос од парадајза за шпагете (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Istog trenutka kada stavite špagete da se kuvaju počnite sa pripremom napuljskog sosa od paradajza. Kompletan ručak biće gotov za 15 minuta.

Potrebno je:

  • 500 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 15 g svežeg majorana
  • 15 g svežeg peršuna
  • biber
  • so
  • listići svežeg bosiljka

Oljuštite i istucajte beli luk pa ga propržite na srednjoj temperaturi, u maslinovom ulju, sve dok ne požuti. Paradajz poparite vrelom vodom, prelijte hladnom, pa oljuštite. Isecite ga na sitno, dodajte belom luku, posolite i pobiberite. Kuvajte na jakoj vatri oko pet minuta, odnosno tek toliko da paradajz omekša.

Na kraju dodajte sitno seckan majoran i peršun, sve dobro promešajte i sklonite sa ringle. Ukrasite listićima svežeg bosiljka prilikom služenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival