RUČAK ZA 15 MINUTA: Domaći napuljski sos od paradajza za špagete (RECEPT)
ŠAGETE su najbrže spremljen ručak, a ukoliko pre toga napravite domaći sos od paradajza ručak je gotov za 15 minuta!

Foto: Shutterstock
Istog trenutka kada stavite špagete da se kuvaju počnite sa pripremom napuljskog sosa od paradajza. Kompletan ručak biće gotov za 15 minuta.
Potrebno je:
- 500 g paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 15 g svežeg majorana
- 15 g svežeg peršuna
- biber
- so
- listići svežeg bosiljka
Oljuštite i istucajte beli luk pa ga propržite na srednjoj temperaturi, u maslinovom ulju, sve dok ne požuti. Paradajz poparite vrelom vodom, prelijte hladnom, pa oljuštite. Isecite ga na sitno, dodajte belom luku, posolite i pobiberite. Kuvajte na jakoj vatri oko pet minuta, odnosno tek toliko da paradajz omekša.
Na kraju dodajte sitno seckan majoran i peršun, sve dobro promešajte i sklonite sa ringle. Ukrasite listićima svežeg bosiljka prilikom služenja.
Preporučujemo

RECEPT DANA – bakini uštipci gotovi za 10 min, odličan predlog za doručak
11. 07. 2023. u 12:00

RECEPT ZA DIJETALNI HLEB: Potrebna su samo tri sastojka (VIDEO)
10. 07. 2023. u 07:50

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)