NATOPLJENO FINIM SAFTOM I POSUTO OSVEŽAVAJUĆIM ČERI PARADAJZOM: Pileće belo meso u kremastom sosu
PILEĆE belo meso u kremastom sosu možete dodatno da začinite pestom koji će da mu doda ukus leta.
Sastojci:
* 1 kašika maslinovog ulja
* 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
* 200 g čeri paradajza
* 3 kašike pesta
* 3 kašike kisele pavlake
* svež bosiljak, ako ga imate
Recept za pileće belo meso u kremastom sosu:
Korak 1:
Zagrejte ulje
Za pileće belo meso u kremastom sosu prvo pripremite sve sastojke. U tiganju zagrejte ulje.
Korak 2:
Pržite piletinu
Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi malo boje. Okrenite piletinu i pecite sa druge strane. Nastavite da pečete 12-15 minuta . Sve začinite sa malo soli i bibera.
Napravite sos
Prepolovite čeri paradajz i bacite ga u šerpu, mešajući ih nekoliko minuta dok ne počnu da mekšaju. Smanjite vatru i umešajte pesto i kiselu pavlaku, dok ne dobijete sos. Pospite sa nekoliko listića bosiljka, pa poslužite uz pirinač i salatu. Uživajte u pilećem belom mesu u kremastom sosu!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKA RAPSODIJA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Meksičke kesadilje, pravi raj za nepca
07. 02. 2024. u 10:13
STAVITE ODMAH DUPLU MERU, TOPE SE U USTIMA: Fenomenalni čupavci
07. 02. 2024. u 14:00
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)