ZAPEČENA PILETINA SA SPANAĆEM JE PRAVI RAJ ZA GURMANE: Izdašno jelo za celu porodicu
Vikend je pred nama, te vam predlažemo recept koji će vas osvojiti prvim zalogajem, savršen spoj piletine i spanaća

Foto: Jutjub/Printskrin/ Essen Recipes
Sastojci:
- 600 grama pilećih grudi (filea)
- 1 kilogram spanaća
- 2 kašike mešavine začina
- 1 glavica luka
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Priprema:
Pileće grudi isecite na kocke ili na šnicle, posolite začinite mešavinom začina, pobiberite i pržite u tiganju sa zagrejanim uljem.
U tiganj sipajte 100 mililitara vode.
Glavicu luka isecite na tanke šnite i dodajte u tiganj.
Još jednom začinite mešavinom začina.
Dodajte crvenu mlevenu papriku i sipajte još 100 mililitara vode.
Keramičku posudu poprskajte uljem i stavite pola od prethodno opranih listova spanaća.
Pola sadržine iz tiganja nanesite u keramičku posudu.
Preko stavite preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu.
Poklopite poklopcem i stavite u rernu.
Pecite 60 minuta na 220 stepeni.
Izvadite posudu iz rerne i kašikom izvadite jelo na posude za serviranje.
Po ukusu, moguće je uz porciju dodajte i po jednu kašiku pavlake ili servirajte kiselo mleko.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PREUKUSNE PLjESKAVICE OD PILETINE: Poslužite ih uz pire krompir i neku finu salaticu
12. 10. 2023. u 15:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)